Leonardo College Leiden wordt Eng

Leonardo College Leiden wordt Eng

Het Leonardo College is een openbare school voor MAVO, HAVO en VWO en een officiële Topsport Talentschool. De wens is om een deel van de buitenruimte openbaar toegankelijk te maken zodat de buurt er ook gebruik van kan maken.

Het nieuwe schoolgebouw wordt volgens het Frisse Scholenconcept opgeleverd

Het voorliggende Voorlopig Ontwerp voor de nieuwbouw van het Leonardo College aan de Churchilllaan in Leiden wordt de komende maanden in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci, gebruikers, gemeente Leiden, N3O architecten, Ector Hoogstad Architecten, ICS adviseurs en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed verder uitgewerkt voor de aanvraag bouwvergunning.

Energieneutraal

Eng is het uitgangspunt om aan te voldoen als het gaat om de energienorm. Eng staat voor Energieneutraal Gebouw, wat betekent dat het nieuwe Leonardo College zelf gaat voorzien in haar energie.

Ontwikkelteam

Zenzo MV neemt de ontwikkeling en bouw van het nieuwe schoolgebouw, dat volgens het Frisse Scholenconcept wordt opgeleverd, voor haar rekening.

Inmiddels zijn de architect en het ontwikkelteam bezig met het in kaart brengen van wensen en behoeftes van leerlingen, docenten en andere gebruikers van het nieuwe schoolgebouw.

Realisatie

Wim van der Veer, rector en verantwoordelijk voor de nieuwbouw: “Wij zijn blij dat we na een zorgvuldig voortraject nu daadwerkelijk aan de slag kunnen om ons nieuwe onderkomen te gaan realiseren. We kijken ernaar uit een fijne werkplek te creëren voor onze medewerkers maar vooral de (toekomstige) leerlingen, waarbij beweging centraal staat!”

Advertisment ad adsense adlogger