Lomanlaan Utrecht krijgt twee nieuwe woontorens met huurwoningen

Lomanlaan Utrecht krijgt twee nieuwe woontorens met huurwoningen

De bouw van twee nieuwe woontorens aan de Lomanlaan in Utrecht is gestart. In de wijk Transwijk-Zuid worden de flats met 215 betaalbare huurwoningen door ERA Contour gebouwd. Woningcorporatie Woonin is de opdrachtgever.

“Het ontwerp aan de Lomanlaan is van ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw De Zwarte Hond”

De bouw van de parkeerkelder duurt naar verwachting een jaar. Daarna volgt de bouw van de woontorens. De oplevering van de nieuwe woningen aan de Lomanlaan is vermoedelijk in het voorjaar van 2027. Van de nieuwe woningen zal driekwart bestaan uit sociale huurwoningen en een kwart uit middenhuur.

Geluidsarm bouwen

Het team van het nieuwbouwproject aan de Lomanlaan start als eerste met de bouw van de parkeerkelder. Dit gebeurt met trillingsvrije bouwmethodes die minder geluidsoverlast veroorzaken dan het traditioneel slaan van heipalen. Om de overlast voor de buurtbewoners in Transwijk-Zuid tot een minimum te beperken, worden tijdens de bouw verschillende geluidsarme constructiemethodes gebruikt. Dät is essentieel, omdat de bouwlocatie dicht bij de woonwijk ligt.

Verbinding Lomanlaan met park Transwijk

Anemoon van Dijk benadrukte het belang van de nieuwbouw voor Woonin: “Met deze woningen kunnen we meer woningzoekers helpen. Van de 215 nieuwe woningen zal 75 procent bestaan uit sociale huurwoningen en 25 procent uit middenhuur. Het nieuwe plan creëert een groene en open verbinding tussen de woonwijken Transwijk, Kanaleneiland en park Transwijk”.

Lomanlaan Utrecht krijgt twee nieuwe woontorens met huurwoningen
Wethouder Eerenberg van de gemeente Utrecht gaf samen met Anemoon van Dijk van Woonin, en Jeroen Heijdra van ERA Contour het startsein voor de bouw van de twee woontorens in Utrecht.

Advertisment ad adsense adlogger