Mix van architectuur en groen in Zuiderlei

Mix van architectuurstijlen en groenvoorzieningen in Rosmalen

Hertogbouw, een samenwerking van gebiedsontwikkelaar AM, Heijmans Vastgoed, Dura Vermeer Bouw en Hendriks Projectontwikkeling, is gestart met de bouw van 27 duurzame woningen in Zuiderlei Rosmalen.

“De woningen in Zuiderlei worden duurzaam en gasloos ontwikkeld”

In het plan liggen de woningen op een speelse manier verspreid, zijn er verschillende architectuurstijlen en is er veel aandacht voor groenvoorzieningen. In totaal omvat Zuiderlei 121 woningen, die verdeeld over drie fases met de namen Thuis aan de Singel, Thuis aan de Laantjes en Thuis aan de Waterkant worden gerealiseerd.

De ontwerpen zijn afkomstig van verschillende architecten: Bedaux de Brouwer Architecten in Goirle, Architecten aan de Maas te Maastricht en agNOVA architecten in Amersfoort. De realisatie is in handen van Dura Vermeer Bouw.

BENG

De woningen worden duurzaam en gasloos ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort, te weten BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouwen). BENG is de nieuwe norm voor energiezuinigheid van gebouwen die per 1 juli 2020 de huidige EPC-norm zal vervangen.

De Lanen

Zuiderlei is onderdeel van de nieuwste wijk De Lanen in De Groote Wielen in Rosmalen, gelegen in het oostelijke deel van de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Lanen heeft de ambitie een natuurlijke sfeer uit te stralen.

Dit komt tot uitdrukking in de stedenbouwkundige opzet en ook in de diversiteit van de woningen. De wijk is ruim van opzet en groene lanen voeren straks de boventoon.

De Groote Wielen

In het oostelijk deel van ’s-Hertogenbosch en aan de noordzijde van Rosmalen groeit in een fraai poldergebied de gebiedsontwikkeling De Groote Wielen.

De eerste fase van De Groote Wielen is bijna afgerond en hier zijn nu ruim 4.300 woningen gerealiseerd over zes verschillende woonbuurten met elk een eigen sfeer en karakter. Binnen Zuiderlei zijn op dit moment 55 koopwoningen en 39 huurwoningen opgeleverd.

Zuiderlei krijgt mix architectuurstijlen en groenvoorzieningen.

Advertisment ad adsense adlogger