BIM voor Fehmarnbelt langste tunnel ter wereld

BIM-platform voor de Fehmarnbelt-tunnel ’s werelds langste weg- en spoortunnel

thinkproject gaat de BIM software leveren voor de bouw van de Fehmarnbelt-tunnel. Het wordt ’s werelds grootste weg- en spoortunnel. Het Deense Femern A/S kiest voor thinkproject als partner omdat het bedrijf een complete SaaS BIM-oplossing kan aanbieden.

“De tunnel is een aanzienlijke vooruitgang in de transportinfrastructuur van Europa”

De tunnel van 18 kilometer wordt een belangrijk onderdeel van het Europese transportnetwerk. De totale bouw is begroot op 6,9 miljard euro. De Fehmarnbelt tunnel komt volledig onder water te liggen en zal naar verwachting in 2028 worden geopend. De tunnel is een aanzienlijke vooruitgang in de transportinfrastructuur van Europa.

Hij biedt namelijk een veel snellere verbinding tussen Kopenhagen en Hamburg, waardoor de reistijd met 1-2 uur wordt verkort. Deze verbeterde verbinding tussen Duitsland en Denemarken creëert nieuwe mogelijkheden voor vrachtvervoer, vergroot de grensoverschrijdende integratie van de arbeidsmarkt en verbetert het algemene reizen tussen Scandinavië en Centraal-Europa.

Aanbod aan oplossingen

thinkproject heeft het BIM-softwarecontract voor het project van Femern A/S te danken aan het volledige aanbod van oplossingen van het bedrijf. Femern A/S is een Deens planningsbedrijf dat de Fehmarnbelt tunnel voorbereidt over de Oostzee tussen het Deense eiland Lolland en het Duitse eiland Fehmarn.

De oplossingen van thinkproject verbeteren de samenwerking tussen projectdeelnemers door op een eenvoudige manier toegang te verlenen tot de modelinformatie. Het BIM platform van het bedrijf biedt een geavanceerde en veilige SaaS-oplossing en past bij de projecteisen.

Bouwproces

De BIM oplossing van thinkproject ondersteunt het Fehmarnbelt tunnelproject tijdens elke fase van het bouwproces. Van BIM- en CAD-beheer tot workflow- en auditondersteuning. “Samenwerken in BIM is essentieel voor het beheer van een groot project zoals de Fehmarnbelt-tunnel”, zegt plaatsvervangend technisch directeur Kim Smedegaard Andersen van Femern A/S. “

BIM platform voor Fehmarnbelt langste tunnel van de wereld.

Advertisment ad adsense adlogger