De Slotvrouwe, drie nieuwe woontorens in Heemskerk

Er is gestart met de bouw van de eerste van drie woontorens van De Slotvrouwe in Heemskerk. Afgelopen week zijn de heiwerkzaamheden begonnen en onlangs startte het boren van de warmtebronnen.

“De appartementen in de Slotvrouwe zijn energiezuinig, aardgasvrij en van warmtepompen voorzien”

243 appartementen

In totaal bestaat De Slotvrouwe uit drie woontorens met 222 appartementen: 201 huurappartementen en 21 koopappartementen. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project en de bouw van de woningen.

Architectenbureau Groosman realiseerde het ontwerp en stedenbouwkundige RRog was samen met de gemeente tevens verantwoordelijk. In de eerste woontoren komen 70 appartementen die wooncorporatie Woonopmaat gaat verhuren. Men verwacht het nieuwbouwproject De Slotvrouwe in het najaar van 2022 op te leveren.

Alle appartementen zijn energiezuinig, goed geïsoleerd, aardgasvrij en voorzien van warmtepompen voor de verwarming.

De Slotvrouwe, drie nieuwe woontorens in Heemskerk

Park en kasteeltuinen

Om het parkgevoel dichterbij de bewoners te brengen, staan de woontorens in een groen landschap. Qua positie liggen ze nagenoeg op één lijn met de voorgevels van de omliggende gebouwen. Dat zorgt ervoor dat de bewoners aan de Debora Bakelaan vrij uitzicht hebben op het nieuwe park en de kasteeltuinen. Ook bewoners van de nieuwe woontorens kunnen daarvan genieten. Vanaf de entree heeft iedere woontoren zicht op het historische Slot Assumburg en de prachtige kasteeltuinen.

Info

De koopappartementen in De Slotvrouwe variëren van 70 m2 tot 82 m2. De woontorens worden volledig uitgevoerd in baksteen en hebben een decoratieve grid. Hier meer informatie over een koopwoning. Voor een huurwoning is hier meer informatie op te vragen of via dit e-mailadres.

Woonopmaat werkt samen met de gemeente Heemskerk aan de herstructurering van de Slotheerenbuurt. De Slotvrouwe is hier onderdeel van. De drie nieuwe woontorens vervangen de vier galerijflats. Verder bestaat het project uit de herinrichting van het openbaar gebied en een reconstructie van de Tolweg.

Foto’s de Slotvrouwe, drie nieuwe woontoren in Heemskerk: ERA Contour

Advertisment ad adsense adlogger