Koningin Máxima bezocht techniek alliantie

Koningin Máxima bezocht techniek alliantie

Koningin Máxima bezocht afgelopen week het Gelders Vakmanschap, een alliantie van regionale overheden, technische bedrijven met het middelbaar- en hoger onderwijs, brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen. Als lid van het Comité van ondernemerschap volgt zij ook de ontwikkelingen in het MKB sinds de coronacrisis op de voet.

“Een leven lang ontwikkelen in de techniek is juist nu van groot belang”, benadrukte koningin Máxima

Erkenning

Het koninklijk bezoek is een erkenning voor het pionierswerk van het Gelders Vakmanschap dat eind 2018 startte. De alliantiepartners pakken het tekort aan technisch personeel aan én bieden de mogelijkheid aan de medewerkers in de provincie zich te ontwikkelen.

Koningin Máxima bezocht techniek alliantie

Beter technisch personeel

“Dit is een voorbeeld van een fantastische publiek private samenwerking. Ondernemers krijgen toegang tot meer en beter geschoold technisch personeel. Instromers hebben volop arbeidskansen in de technische sector. Wat de ministers Koolmees en Van Engelshoven vanuit Den Haag aanjagen, wordt hier in de praktijk gebracht”, aldus dagvoorzitter Robert-Jan de Vries van het ontwikkelingsfonds Wij Techniek.

Bedrijfsbezoek Koningin Máxima

Installatiebedrijf Hamer in Apeldoorn trad op als gastbedrijf. John Dijkman, directeur en ook voorzitter van het ontwikkelingsfonds Wij Techniek, is blij met deze koninklijke aandacht. Hij laat graag zien hoe je vormgeeft aan een leven lang ontwikkelen in de praktijk. Hamer heeft een eigen opleidingscoach aangesteld voor het opleiden van de medewerkers en voor instromers uit andere branches en instromende statushouders. Dit wordt ondersteund vanuit Gelders Vakmanschap met kennis en scholingsvouchers.

Koningin Máxima bezocht techniek alliantie

Techniek is fundament

Het bezoek geeft hem ook de mogelijkheid om de essentiële rol van techniek te benadrukken. Dijkman: “Techniek is het fundament. Wij maken als sector de leefomgeving van mensen duurzamer, fijner, veiliger, meer comfortabel. Denk aan de techniek in de zorg en de energietransitie. Die rol geeft mij energie als ondernemer, maar ook aan de vakmensen en de hele sector.”

Indruk

Koningin Máxima was onder de indruk van de samenwerking in Gelders Vakmanschap en onderstreepte het belang om juist regionaal partijen te verbinden om zo een leven ontwikkelen te realiseren. Naast Hamer deelden een aantal werkgevers, medewerkers, instromers en coaches uit de bouw en techniek hun beste voorbeelden en ervaringen met haar.

Beeld Koningin Máxima bezocht techniek alliantie: Sander Koning / Wij Techniek.

Advertisment ad adsense adlogger