MorgenWonen maakt bouwen in een dag mogelijk

MorgenWonen maakt wonen in een dag mogelijk

Het concept van VolkerWessels MorgenWonen werd vorig jaar gelanceerd. Het concept gaat uit van het Cradle to Cradle principe: de woningen zijn in de toekomst ook eenvoudig uit elkaar te halen en te verplaatsen.

Kwaliteit en veiligheid

Eind vorig jaar heeft het concern 100 van dit soort type woningen neergezet aan de Tilburgse Lourdeskade. Met het concept wil VolkerWessels de kwaliteit en veiligheid van hun bouwprojecten garanderen (ongeacht de weersomstandigheden).

Bouwen in een dag

Tachtig procent van de bouwonderdelen worden in de fabriek gemaakt. Op de bouwplaats vindt alleen de droge assemblage plaats. De badkamer en het toilet zijn de enige 3D aspecten aan dit bouwproject. Om de deadline van een dag te behalen, is het van groot belang dat de logistiek soepel verloopt. Vanuit de fabriek van het bedrijf rijden tegelijkertijd zes vrachtwagens weg richting de bouwplaats. Tot op heden zijn er met deze manier van werken geen problemen geweest.

Cradle to Cradle

Het voordeel van deze Cradle to Cradle woningen is dat de woningen eenvoudig uit elkaar te halen zijn, om vervolgens weer elders te worden geplaatst. Naast dit principe worden alle woningen die onder dit concept vallen op basis van energienotanul gebouwd. Indien er in de toekomst bijvoorbeeld energie-installaties verbeteren, dan is het mogelijk de huizen hierop aan te passen. Hoewel er dus wel gedacht wordt aan duurzaamheid, zijn de bouwmaterialen nog niet duurzaam. Hier werkt VolkerWessels nog aan.

Investering

Voor VolkerWessels zijn de investeringen van groot belang. Zonder de investering van Reggeborgh was MorgenWonen wellicht niet mogelijk geweest. Door de investering is het mogelijk een continue flow te houden, waardoor de kosten laag blijven.

Advertisment ad adsense adlogger