Frank is een Binck in Den Haag

Project - Frank is een Binck in Den Haag

Op de Haagse Binckhorst start Stebru met de bouw van Vesteda’s project Frank is een Binck, waarin wonen en werken wordt gecombineerd.

Frank is een Binck is onderdeel van de herontwikkeling van de Haagse Binckhorst

Frank is een Binck is een project dat is gelegen in het hart van de nieuwe Binckhorst, aan het water van de Binkhaven en op de kruising Melkweg/Saturnusstraat. Het project heeft een gevarieerd programma en wordt een attractief en levendig gebouw.

Met in totaal 205 woningen, waarvan dertig procent sociaal, twintig procent gereguleerd middensegment en vijftig procent vrije sector huurappartementen. Daarnaast is er ruimte voor 4.500 vierkante meter commerciële functies, horeca en een grote inpandige parkeergarage.

Herontwikkeling Binckhorst

Frank is een Binck is onderdeel van de herontwikkeling van de Haagse Binckhorst, waar in de eerste fase vijfduizend woningen worden gerealiseerd. In het gebied gaan wonen, werken en ontspannen straks naadloos in elkaar over. Deze functies worden bij Frank is een Binck binnen één complex geïntegreerd.

Belangrijk onderdeel van het project is naast het Van Klingeren paviljoen de natuurinclusieve en klimaatadaptieve daktuin. Deze stimuleert eveneens ruimte voor ontmoeting tussen bewoners en gebruikers van het complex.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Transformatie

Wethouder Anne Mulder: “De komende jaren ontwikkelen we de Binckhorst naar een gemengd woonwerk gebied. Een gebied waar het prettig wonen en werken is, met veel groen en voorzieningen. Met de bouw van Frank is een Binck wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de transformatie van de Binckhorst. De herbouw van het Van Klingeren paviljoen past goed bij het rauwe en industriële karakter van het gebied.”

Stalen paviljoen

In Frank is een Binck komt een stukje historie terug. Het stalen paviljoen van wederopbouw-architect Frank van Klingeren wordt herbouwd aan de havenzijde en wordt met een horeca en woonfunctie onderdeel van het nieuwe complex.

Op de vastgoedbeurs Provada is een toost uitgebracht op de start van de bouw.

Advertisment ad adsense adlogger