Nieuwe toren voor woon- en werkwijk Amstel III

Nieuwe toren voor woon- en werkwijk Amstel III

Moederscheim Moonen en DOOR architecten ontwikkelen één van de gebouwen voor de woon- en werkwijk een nieuw in het gebied Amstel III.

Amstel III: De gevel ziet er elk moment van de dag anders uit

Onze hoofdstad verandert constant, maar er is geen wijk in Amsterdam zo in verandering als Amstel III. Onder de naam SPOT (Superior Plan of Transformation) verandert een deel van het gebied straks in een levendige woon- en werkwijk.

Vastgoedontwikkelaars COD en DUQER zijn de drijvende kracht achter deze transformatie, waarbij het masterplan door KAAN Architecten is ontwikkeld. In co-creatie met DOOR Architecten ontwikkelt MoederscheimMoonen Architects één van nieuwe de gebouwen in het gebied.

Plint

Het gebouw in Amstel III, bestaat uit een plint met ruimte voor verschillende functies en een toren met appartementen in de huursector. DOOR Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de plint die bestaat uit een gevarieerd programma.

Zo komen er stadswoningen, kantoren,commerciële functies, een kinderdagverblijf, de algemene fietsenstalling en de entree naar de bovengelegen woontoren.

De plint is ontworpen als een vlechtwerk van roodbruine baksteen waartussen grote vensters komen. Hiermee past de plint perfect binnen de algehele kwaliteit van de plinten in het gebied, zoals ze in het stedenbouwkundig plan omschreven staan.

(Lees verder onder de afbeelding).

Passage

Achter de plint ontwikkelt zich een passage waar fietsers, voetgangers, bewoners en bezoekers samenkomen. Bewegen staat hierbij centraal van het maaiveld tot aan het groene dak landschap, wat vormgegeven is door Inside Outside.

Woontoren

MoederscheimMoonen Architects is verantwoordelijk voor de woontoren. Deze staat in contrast met het robuuste basement van het gebouw. De woontoren snijdt zich los van dit basement en heeft een contrasterende gevel van glas en goudkleurige gevelbanden die ook over de balkons lopen. De goudkleurige banden krijgen een bijzondere perforatie en vouwtechniek waardoor de gevel er elk moment van de dag anders uit ziet.

Voor de woningen is gekozen voor een gevarieerd plan van drie basisplattegronden. Door de verschillende plattegronden afwisselend boven elkaar te plaatsen ontstaat een gevarieerde en speelse positionering van balkons op de gevel.

Het ontwerp is gecoördineerd en wordt technisch uitgewerkt door Klunder Architecten, die ook een van de andere torens in het gebied ontwerpen.

Nieuwe toren voor woon- en werkwijk Amstel III

Advertisment ad adsense adlogger