300 sociale huurwoningen in de Binckhorst, Den Haag

Project - 300 sociale huurwoningen in de Binckhorst, Den Haag

Staedion, NU Projectontwikkeling en Stebru gaan driehonderd sociale huurwoningen realiseren in de Pegasusstraat in de Binckhorst.

Het complex in de Binckhorst krijgt HR++ glas, zonnepanelen en vloerverwarming

In september starten de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden. NU Projectontwikkeling heeft het project in eerste instantie voor Vestia ontwikkeld.

Staedion neemt dit project van Vestia over, omdat zij het project niet kon voortzetten.
Bouwer Stebru neemt de bouw voor zijn rekening. Door de overname van het project zorgt Staedion voor meer betaalbare woningen in Den Haag. Bovendien draagt de bouw van de sociale huurwoningen in hoge mate bij aan de verdere ontwikkeling van de Binckhorst.

Sociale woningen behouden

Bestuurder Jan-Peter Duijvestijn vertelt: “Staedion neemt dit project van Vestia over, omdat wij het belangrijk vinden de sociale woningen te behouden voor Den Haag. Mensen met een bescheiden inkomen moeten goed in Den Haag kunnen wonen. We zorgen daarom voor een gevarieerd aanbod aan betaalbare woningen, ook in de Binckhorst”.

De huurprijzen variëren, afhankelijk van de grootte, tussen 430 en 740 euro. Een deel van de appartementen is bestemd voor jongeren tot 23 jaar.

Herontwikkeling Binckhorst

Volgens algemeen directeur Michel Zaadhof van NU Projectontwikkeling is dit project uniek omdat het de start markeert van de herontwikkeling van de Binckhorst. Het voormalige industrie-bedrijventerrein transformeert naar een moderne, innovatieve en creatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan.

Minder auto’s op straat

Met een inpandige parkeergarage met tachtig plaatsen ten behoeve van de woningen, komen er minder auto’s op straat. Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door de negenhonderd eigen fietsparkeerplaatsen in de kelder van het gebouw.

Dit draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. De bereikbaarheid van de locatie is goed. De stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor liggen vlakbij. En met de komst van een nieuw aan te leggen tramlijn, is de locatie zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en de auto goed bereikbaar.

Groene maatregelen

Staedion investeert in duurzame nieuwbouwwoningen in de Binckhorst. Het complex krijgt HR++ glas, zonnepanelen en vloerverwarming. Vlakbij de locatie heeft Eneco een warmtenet, waarop het complex wordt aangesloten.

Op de tweede verdieping komt een gemeenschappelijke daktuin, die toegankelijk is voor de bewoners. De verwachte opleverdatum van het complex is halverwege 2023. De toewijzing van de woningen verloopt dan via Woonnet Haaglanden.

Advertisment ad adsense adlogger