Project High Five, 900 studentenwoningen Utrecht Science Park

Project High Five - 900 studentenwoningen op het Utrecht Science Park

Aan de Cambridgelaan op het Utrecht Science Park ontwikkelt Jebber voor de Stichting Studentenhuisvesting (SSH) een gebouw met ca. 900 betaalbare, sociale studentenwoningen met ca. 1500 m² aan bijbehorende voorzieningen.

Er worden in High Five voorzieningen gerealiseerd die ontmoeting, samenleving en ‘community building’ stimuleren en faciliteren

Op het Utrecht Science Park worden ca. 900 studentenwoningen toegevoegd. High Five wordt het vijfde woongebouw van de SSH op het Utrecht Science Park. Er komen twee torens met 21 verdiepingen. De hoge doorgang onder het gebouw geeft overzicht, licht en een verbinding met en doorkijk naar het landschap.

Omgevingsvisie

High Five biedt ruimte aan in totaal ca. 900 zelfstandige en onzelfstandige woonruimten voor studenten. De zelfstandige studio’s zijn ca. 20 m². De onzelfstandige kamers zijn ca. 15 m² en voorzien van eigen sanitair, de woonkeuken wordt gedeeld in een woongroep met ca. tien studenten.

Na de realisatie van High Five verhuurt de SSH in totaal ca. 3.500 studentenwoningen op het Utrecht Science Park. De ontwikkeling past in de recent door de gemeente gepubliceerde ‘USP Omgevingsvisie’ en zal door toevoeging van bewoners én (deels openbare) voorzieningen een belangrijke bijdrage leveren aan de campusontwikkeling.

(Lees verder onder de afbeelding.)

‘Community building’

High Five biedt meer dan alleen wonen en zet sterk in op de sociale aspecten, voor zowel nieuwe bewoners van High Five als voor de huidige bewoners van het Utrecht Science Park. Vanaf ontmoeting op gangniveau in het gebouw tot en met ontmoetingsplekken voor iedereen die op het Utrecht Science Park woont of werkt.

Op de begane grond worden voorzieningen gerealiseerd die ontmoeting, samenleving en ‘community building’ stimuleren en faciliteren. Dichtbij huis sporten, koffie op het terras en een gezonde, betaalbare maaltijd ter plekke kunnen eten of afhalen. Een rustige plek om te studeren, ontspannen in de binnentuin of een muziekevenement bijwonen.

Tjibbe Teernstra, ontwikkelmanager van Jebber: “Het delen van faciliteiten en collectief gebruik van de begane grond biedt mogelijkheden om informele interacties, activiteiten of evenementen te laten plaatsvinden. In High Five en op het Utrecht Science Park, voor en door studenten.”

Planning

Om de bouw van High Five mogelijk te maken, is een bestemmingsplanwijziging nodig. De planning gaat uit van start bouw 2e helft 2022 en oplevering van het gebouw in 2024.

Impressies
OZ Architect

Advertisment ad adsense adlogger