Start bouw woontorens Rondine en Cadenza in Hogekwartier Amersfoort

Start bouw woontorens Rondine & Cadenza in Amersfoort

Onlangs gaven wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort), directeur projectontwikkeling Jan van Barneveld (de Alliantie), directeur Gert van Uffelen (Lithos bouw & ontwikkeling) en toekomstige bewoners, het feestelijke startsein voor de bouw van de nieuwe woontorens De Rondine en Cadenza in Hogekwartier, Amersfoort.

Met Rondine & Cadenza 184 nieuwe woningen voor wijk- en stadsvernieuwing Hogekwartier

Met dit startsein bereikt de ontwikkeling van de nieuwe stadswijk Hogekwartier en de vernieuwing van de stad Amersfoort weer een nieuwe mijlpaal.

De ontwikkeling van de nieuwe stadswijk is onderdeel van het plan ‘Amersfoort Vernieuwt’. Het leven in de wijken op veel gebieden prettiger maken, dat is de ambitie.

De 184 woningen, verdeeld over twee woontorens aan het Valleikanaal, bieden plek aan een diverse groep nieuwe bewoners. Samen met betrokken partijen ontwikkelt en bouwt Lithos aan zeventig koopappartementen in de woontoren De Rondine. Naast de Rondine komt de tweede woontoren Cadenza met 114 vrije sector huurappartementen voor Altera.

Tegelijkertijd markeren deze nieuwe woontorens de nieuwe entree van de stad Amersfoort vanaf de Hogeweg. Behalve deze 184 woningen die worden gerealiseerd, bestaat het Hogekwartier uit acht bouwvelden. Hier worden in totaal circa vierhonderd huurwoningen (36 procent sociale huur) en 430 koopwoningen gebouwd. Daarnaast komt er ook 600 vierkante meter ruimte beschikbaar voor ondernemers.

Start bouw woontorens Rondine en Cadenza in Hogekwartier Amersfoort. Zie ook:
Amersfoort straks aardgasvrije stad.

Advertisment ad adsense adlogger