Start bouw zorgcentrum Aldenhorst in Mill

Start bouw zorgcentrum Aldenhorst in Mill

Het nieuwe zorgcentrum Pantein Aldenhorst is dicht bij het centrum van Mill en zal bestaan uit drie bouwlagen met in totaal 100 woningen. Dura Vermeer Bouw Zuid is inmiddels gestart met de bouw.

“Het nieuwe gebouw voor Aldenhorst wordt in twee fases gebouwd, medio 2026 wordt naar verwachting de finale bouw afgerond”

Van oud naar nieuw Aldenhorst

De in totaal 100 woningen in het nieuwe zorgcentrum Aldenhorst worden verdeeld over 10 woongroepen. Iedere bewoner krijgt een eigen studio met een eigen badkamer. Daarnaast komen er gemeenschappelijke keukens en woonkamers. De verschillende balkons, terrassen en een prachtige gezamenlijke tuin worden eveneens gedeeld.

Het nieuwe gebouw wordt in twee fases gebouwd op de huidige locatie van zorgcentrum Aldenhorst aan de Pastoor Maasstraat in Mill. Als alles volgens planning verloopt, kan de eerste groep bewoners in de zomer van 2025 naar de nieuwbouw verhuizen. In de zomer van 2026 wordt de tweede fase van de bouw afgerond en verhuist de tweede groep bewoners naar de nieuwbouw.

“Gefaseerd slopen en bouwen vraagt wat van ons logistieke proces. Maar we vinden het voor de bewoners en medewerkers van de Aldenhorst belangrijk dat hun dagelijkse routine zo onverstoord mogelijk kan doorgaan. Daar doen we heel erg ons best voor samen met onze partners”, verteld Bas Ceulen van Dura Vermeer Bouw Zuid.

Bewonersbehoefte

Peter van der Pols, van Pantein: “We zijn ontzettend trots dat de nieuwbouw van zorgcentrum Aldenhorst is gestart. Met dit nieuwe zorgcentrum kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van bewoners. Mensen wonen momenteel zo lang mogelijk thuis en komen dus pas op een later moment in hun leven naar het zorgcentrum toe. De zorgvraag van deze bewoners is dan hoog en dat heeft ook gevolgen voor de woonomgeving”.

Samenwerking

Naast Dura Vermeer Bouw Zuid zijn architect AG Nova, hoofdconstructeur Pieters Bouwtechniek, installatieadviseur De Groene Jongens en totaalinstallateur Van Delft Groep bij het project betrokken.

Beeld: AG NOVA Architecten.

Start bouw zorgcentrum Aldenhorst in Mill. Zie ook:
Subsidie voor zorggeschikte woningen aanvragen.

Advertisment ad adsense adlogger