Nieuwbouw woonwerktoren in Buiksloterham Amsterdam

Nieuwe woonwerktoren in Buiksloterham Amsterdam

MoederscheimMoonen heeft in opdracht van Maarsen Groep een nieuwe woonwerktoren in Buiksloterham ontworpen. Het ontwerp is goedgekeurd en de omgevingsvergunning verleend. De hoogbouw komt tussen de Distelweg en het Johan van Hasseltkanaal.

“De woonwerktoren in Buiksloterham heeft 104 sociale huur en vrije sector woningen verdeeld over 13 woonlagen”

Ontwikkeling Buiksloterham

Het voormalig industrieel bedrijventerrein Buiksloterham is volop in ontwikkeling en verandert in een stadswijk waar wonen en werken gecombineerd worden. De nieuwe woonwerktoren is verdeeld in drie secties voor wonen, werken en parkeren. De hoogste sectie langs het water bevat het woonprogramma. Het langwerpige in het midden herbergt de verhoogde parkeergarage. Het kantoordeel komt aan de Distelweg. In de plinten komen een huiskamer, horeca, kantoor- en atelierruimtes.

A+++ en BREEAM Excellent

Het gebouw heeft 104 woningen verdeeld over dertien woonlagen. Met een mix van sociale huur en vrije sector woningen, biedt de woonwerktoren huisvesting voor verschillende doelgroepen. Alle woningen krijgen energielabel A+++. Ook kunnen de bewoners van de sociale huurwoningen gebruik maken van een gemeenschappelijk huiskamer en buitenruimte. De overige woningen hebben ruime buitenruimtes, grote schuifpuien, loggia’s en uitzicht op het water. Aan de zijde van de Distelweg wordt een kantoor gerealiseerd met een gemeenschappelijke groen dakterras. Het kantoordeel krijgt de normering BREEAM Excellent en een MPG van 0,8.

Klimaatvoorbereid en biodivers

De sokkel waar de woonwerktoren op staat zorgt niet alleen dat het gebouw verankerd wordt in de omgeving, maar voorkomt ook wateroverlast bij hoogwater of overstromingen. Door een brede inzet van waterbergende middelen, wordt de waterretentie bevorderd en hittestress verminderd. De daken zijn uitgevoerd als intensieve groen- en bruindaken voor biodiversiteit en worden voorzien van PV-panelen.

Voortgang

Inmiddels is er ook een bouwer geselecteerd waarmee tevens de technische uitwerking van de woonwerktoren vorm gegeven gaat worden. Naar verwachting zal de bouw in september 2024 van start gaan. Ook Baljon Landschapsarchitecten DWA, Pieters Bouwtechniek, LBP Sight werken aan het project mee.

Lees verder onder de afbeelding.
Nieuwe woonwerktoren in Buiksloterham Amsterdam

Bron en beeld: MoederscheimMoonen.

Nieuwe woonwerktoren in Buiksloterham Amsterdam. Zie ook:
Opvallend woongebouw Ceci in Kenniskwartier Zuidas Amsterdam.
Circulair plan Sample in Buiksloterham.

Advertisment ad adsense adlogger