625 woningen in stationsgebied Hilversum

Er worden 625 woningen in het stationsgebied in Hilversum gerealiseerd

Gedeputeerde Staten reserveren 5 miljoen voor het ontwikkelen van de stationsgebied in Hilversum. De gemeente vroeg om geld uit het OV-fonds van de provincie Noord-Holland om de plannen voor het gebied rond te krijgen.

“Er komen ongeveer 625 woningen en het plein voor Station Hilversum wordt aangepast”

Het stationsgebied Hilversum is een belangrijk regionaal centrum in zowel de Gooi en Vechtstreek als ook binnen de Metropoolregio Amsterdam. Naast de goede treinverbindingen wordt het station in de toekomst het eindpunt van de nieuwe hoogwaardige busverbinding Huizen-Hilversum (HOV).

Levendig stationsgebied

Met de plannen wil de gemeente de stationsomgeving ontwikkelen tot een levendig gebied met terrassen, nieuwbouw en groen waar zowel bewoners als reizigers graag willen zijn. Er komen ca. 625 woningen en het plein wordt aangepast door onder andere het busstation te verplaatsen en het realiseren van een nieuwe fietsenstalling.

Gedeputeerde Cees Loggen: “Wij steunen graag de ambities van Hilversum om van hun stationsgebied een nog aantrekkelijker knooppunt in onze provincie te maken. Met de komst van woningen en de herinrichting van het stationsplein wordt het een mooi overstappunt voor reizigers en een prettige locatie om te wonen en te verblijven.”

OV-Knooppunten

Door de ruimte rondom stationsgebieden optimaal in te richten ontstaan aantrekkelijke plekken om te wonen, werken of verblijven. Met goede overstapmogelijkheden tussen de verschillende vervoersvormen (trein, metro, bus, fiets) wordt de reistijd korter en kunnen reizigers makkelijker van deur-tot-deur reizen.

In Noord-Holland zijn alle zestig treinstations en vier grote busstations aangewezen als OV-knooppunt, een stationsomgeving die aantrekkelijk is vanwege de goede bereikbaarheid en hoeveelheid aan voorzieningen. De provincie wil stationsomgevingen daarom beter benutten en in samenhang met elkaar ontwikkelen.

Lees ook: Steeds meer woningen rondsom stations in Noord-Holland

Stationsgebied in Hilversum met 625 extra woningen.

Advertisment ad adsense adlogger