Studentencampus Little Manhattan in Nieuw-West

In Amsterdam, stadsdeel Nieuw-West, wordt komende donderdag begonnen met de bouw van studentencampus Little Manhattan. De campus zal verrijzen naast het station Lelylaan, net buiten de ring van Amsterdam.

Het stadsdeel Nieuw-West meldt dat komende donderdag de eerste paal feestelijk in de grond zal worden geslagen. Het complex zal in totaal 869 woningen en studio’s krijgen 590 studentenwoningen en 279 woningen voor Young professionals.

Moderne hoogbouw

Het merendeel van de studio’s krijgt een oppervlakte tussen de 22 en 37 m2. De huurprijzen lopen naar verwachting uiteen van 316 tot 381 euro. Daarnaast komen er enkele grotere woningen van 41 m2. Zoals de naam al suggereert, is er sprake van moderne hoogbouw, met twee torens van 61 meter (19 verdiepingen) en 73 meter (23 verdiepingen) hoog. Het gebouw is ontworpen in de vorm van een hoefijzer. Smit’s Bouwbedrijf voert de bouwklus uit in opdracht van investeerder IC Netherlands. DUWO zal de studentenwoningen uiteindelijk gaan beheren en verhuren.

Gemêleerde wijk

De studentencampus Little Manhattan is dus niet alleen bedoeld voor studenten. Stadsdeelbestuurder Ronald Mauer verklaart tegenover nu.nl dat Nieuw-West ‘het Kreuzberg van Amsterdam’ moet worden. “Een mix van jongeren, creatievelingen en studenten moet voor een creatieve, gemêleerde wijk zorgen.” In het project zijn diverse gemeenschappelijk ruimten zoals wasruimten, fietsenstallingen en diverse commerciële ruimten opgenomen. De oplevering van de woningen staat gepland voor het derde kwartaal van 2017.

Advertisment ad adsense adlogger