Bouw en Infra CAO 2024 ingegaan

Bouw en Infra CAO 2024 ingegaan

In december werd de nieuwe CAO voor de Bouw en Infra 2024 definitief. Deze is eergisteren ingegaan. De eerste loonsverhoging geldt derhalve vanaf 1 januari 2024. Bouwend Nederland publiceerde de nieuwe loon- en salaristabellen al.

“Dit jaar is de loonsverhoging in de Bouw en Infra CAO twee keer 3,5 procent”

In 2024 worden de lonen binnen de Bouw en Infra CAO in 2024 twee maal verhoogd. De eerste verhoging is vanaf start 2024 en bedraagt 3,5 procent plus 50 per maand., De tweede verhoging is vanaf 1 juli dit jaar en zal opnieuw 3,5 procent plus 50 per maand bedragen.

Bouw en Infra CAO 2024 inzien

De Loontabellen bouwplaatswerknemer 2024 en de Salaristabellen uta-werknemer 2024 zijn als pdf in te zien.

Verhoging van 50 euro per maand?

Bouwend Nederland geeft aan dat de verhoging van 50 euro per maand, in de nieuwe Bouw en Infra CAO, als volgt moet worden gezien en toegepast:

“Als sprake is van een uurloon betekent de verhoging van 50 euro per maand een structurele verhoging van 0,29 euro per uur.

Om het te berekenen, verhoog dan eerst het garantie-uurloon met 3,5 procent, tel daar vervolgens 0,29 euro bij op en bereken daarna (indien van toepassing) de nieuwe prestatietoeslag.

Bij een betalingsperiode van vier weken bedraagt de verhoging 46,15 euro per vier weken indien er voltijds gewerkt wordt”.

CAO

In de CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) zijn de gemaakte afspraken vastgelegd. Deze gaan over over arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden en loon. Ook toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen zijn in de CAO terug te vinden. Deze zijn door de branche, werkgevers, de bonden en andere vertegenwoordigers afgesproken en vastgesteld.

Bron: Bouwend Nederland.

Zie ook:
Wat verandert er in 2024 rond werk en inkomen?

Advertisment ad adsense adlogger