Voorstel om bouw sociale huurwoningen te stimuleren

Bouw sociale huurwoningen stimuleren

Vanuit de politiek ontstaat een geluid om de bouw van sociale huurwoningen te stimuleren. Om de bouw van dit soort huizen te stimuleren moeten er volgens de coalitiepartijen PvdA en VVD een aantal regels worden aangepast.

Door Tweede Kamerleden Jacques Monasch vanuit de PvdA en Roald van der Linde vanuit de VVD is er een voorstel gemaakt. Dit voorstel is reeds ingediend bij de woonbegroting. Met het voorstel willen zij bereiken dat bouwen voor de sociale sector en voor de vrije markt aantrekkelijker wordt.

Voorstel

Een maatregel die volgens de coalitiepartijen moet worden genomen is het opheffen van de ‘verhuurdersheffing’. Als er huurwoningen worden gebouwd voor minder dan €600 per maand pleiten Tweede Kamerleden Jacques Monasch en Ronald van der Linde er voor om deze heffing weg te laten. Daarnaast willen zij het gemakkelijker maken om kantoren in kleine appartementen te verbouwen. Er is een grote vraag naar studio’s en kleine appartementen. De voorkeur ligt tegenwoordig op wonen bij een goede locatie in plaats van wonen in een groot huis.

Voordelen

Met deze vorm van stimulatie willen Van der Linde de bouwsector een impuls geven en inspelen op nieuwe woonconcepten en woonwensen. Monasch benadrukt dat met deze vorm van stimulatie dat jongeren en starters meer kans hebben op een woning. Bijkomend is dat op deze manier er werkgelegenheid in de bouwsector wordt gestimuleerd en dat de wachtrijen voor sociale huurwoningen minder lang worden.

Advertisment ad adsense adlogger