Alles in een hand

Kraaijeveld Hardhout Constructies

Al drie generaties lang heeft Kraaijeveld Hardhout Constructies ervaring met het produceren en monteren van houtconstructies. Deze platte organisatie is trots op zijn reputatie die zij sinds de oprichting in 1946 opgebouwd hebben. Samen met hun deskundige, flexibele personeel zorgt het bedrijf voor het ontwerpen van de initiële schets tot en met de plaatsing en onderhoud. Alles is in eigen hand.

Meedenken

Het werk wat wordt uitgevoerd in (hard)hout, staal, kunststof en beton omvat onder andere bruggen, hekwerken, jachthavens en steigers, damwanden en remmingwerken, terrassen en galerijen en straatmeubilair en kunstwerken. Onderhoud is erg belangrijk. Alle houten constructies die in de jaren negentig gebouwd zijn, zijn inmiddels aan vervanging toe. Dit betekent een grote afzetmarkt waarbij hardhout toegepast wordt in het vervangen van het hout van de originele constructie. De aanpak van Kraaijeveld Hardhout Constructies heeft bij elk project dezelfde structuur. Meedenken bij het ontwerp en bij de materiaalkeuze staat dan ook hoog in het vaandel. Met de opdrachtgever wordt er een gedetailleerd ontwerp uitgewerkt en krijgt de klant een geheel ‘custom made’ plan van aanpak. Het bedrijf heeft regelmatig contact met architecten en ontwerpers die een constructie van hout in gedachten hebben. Juist dat maatwerk waarbij de jarenlange ervaring in het werken met hout, staal en beton een belangrijke rol speelt, maakt van de organisatie een perfecte partner. Een eerlijk en objectief advies, korte lijnen en trouwe klanten dekt de lading waar Kraaijeveld Hardhout Constructies voor staat en wat men nastreeft.

Prefabricage

Het bedrijf prefereert prefabricage aangezien dat tijd en geld scheelt en het verhoogt de kwaliteit aanzienlijk. In Hardinxveld-Giessendam staat een productiehal voor de prefabricage van houten constructies. Een voordeel is dat de materialen en gereedschappen in een overdekte ruimte worden gebruikt wat kans op diefstal verminderd. Het aantal uren dat de uitvoering op de bouwlocatie moet kosten kan drastisch worden beperkt en meerdere projecten worden tegelijkertijd aangepakt. Uiteraard is Kraaijeveld Hardhout Constructies in het bezit van goed gereedschap en heeft het een eigen kraanschip voor de waterwerken.

Samenwerking

De organisatie werkt in opdracht van gemeenten, waterschappen, architecten, ontwerpers, aannemers en projectontwikkelaars. Waterrijke gemeenten hebben veel te maken met bruggen, steigers, damwanden en remmingswerken. Dat geldt ook voor opdrachten vanuit waterschappen. Deze opdrachten variëren van het ontwerpen en plaatsen van bruggen, aanleg van wandelpaden, maar ook het onderhouden van houten beschoeiingen. De opdrachten die worden gegeven door aannemers en projectontwikkelaars betreffen veelal werkzaamheden aan parkeergarages, vlonders, binnenplekken en terrassen. Voor architecten en ontwerpers kan het bedrijf een adviserende rol spelen bij het ontwerpen van constructies van hout, staal, kunststof en beton.

Projecten

In opdracht van de Marina Muiderzand jachthaven in Almere zijn er 1600 ligplaatsen gerenoveerd in drie fases. De palen werden omgedraaid, oude materialen afgevoerd en daarna verwerkt in grote strandmeubels. De Gemeente Hardinxveld nam het bedrijf in de hand voor de fabricage van een stalen brug met composietdek van negen bij vijf meter. Steeds meer opdrachtgevers willen dat hun projecten duurzaam worden uitgevoerd. Kraaijeveld Hardhout Constructies heeft haar FSC CoC Certificaat behaald en dat betekent dat alle hardhouten constructies volledig aantoonbaar met FSC materialen worden uitgevoerd. Kraaijeveld beschikt over betrouwbare inkoop­kanalen voor duurzame houtsoorten.

Nijverheidsstraat 2
3371 XE Hardinxveld-Giessendam
T 0184-613153
F 0184-616194
E info@hardhout-constructies.nl
I Kraaijeveld Hardhout Constructies

Advertisment ad adsense adlogger