Altijd grondig te werk

13181 PR BU Gebr. De Leeuw

Sinds begin dit jaar zwaait Mark de Leeuw de scepter over het familiebedrijf Gebr. de Leeuw. Met ruim 35 jaar aan ervaring en veertig vaste medewerkers, voeren zij grond-, weg- en waterbouw activiteiten uit in en rondom het Brabantse Oosterhout.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, vakmanschap en efficiëntie zijn de sleutel naar een perfect eindresultaat. Het motto van het bedrijf is dan ook: standaard projecten, daar zijn we goed in. Speciale projecten, dat is onze specialiteit. Een mooi voorbeeld van een speciaal project is het project ‘Oostelijke persleiding Oosterhout’, een echte thuiswedstrijd voor de organisatie. Het project richt zich op het bouwen van een rioolgemaal, waar een persleiding van 4 kilometer voor gemaakt word. Weinig aannemers hebben aan de vereisten kunnen voldoen om dit project in goede banen te laten leiden, zo niet Gebr. de Leeuw.
Het bedrijf heeft veel ervaring met binnenstedelijk gebied en is gespecialiseerd in technische innovatie, relinen, waterwerk en het vervangen van meerpalen en rioleringen. Als garantie voor deze ervaring is het bedrijf onder andere ISO 9001, VCA**, SEB en BTR gecertificeerd. Hiervoor worden maandelijks diverse werkplekinspecties uitgevoerd en door middel van toolbox presentaties nieuwe methodes, ontwikkelingen en materieel besproken met de werknemers.

Erkend Leerbedrijf

Mark de Leeuw is terecht trots op de organisatie die klein begonnen is, maar inmiddels is uitgegroeid tot een erkend leerbedrijf met diverse zelf ontworpen en onderhouden machines, maar ook een eigen werkplaats. Zo zijn daar onder andere een grondzuiger, waterwagen en binnendraaiende graafmachine ontwikkeld. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat er efficiënter en veiliger gewerkt kan worden. Een ander voorbeeld is het kleine en wendbare kraanschip dat voor het project ‘Vervangen scheepvaartpalen Utrecht’ is ontwikkeld. Samen met de palen-renovatieklem, realiseert het kraanschip dat scheepvaartpalen in de binnenstad van Utrecht niet geheel vervangen, maar slechts gedeeltelijk gerenoveerd worden. Zo blijft het grootste deel van het tropisch hardhout gespaard en voorkomt het gedeeltelijk vervangen trillingen in de bodem, zodat de werkzaamheden niet met overlast gepaard gaan. Het belang van de medemens en het milieu is ook terug te vinden in de reline methode voor rioleringen. Deze zorgt er namelijk voor dat de riolering gerenoveerd in plaats van vervangen wordt. Relinen betekent het inbrengen van een met hars geïmpregneerde kous binnen de huidige riolering. Deze zal vervolgens na uitharding met UV-licht, de volledige functie van de riolering overnemen. Door deze methode hoeft niet de gehele riolering opengebroken te worden, aangezien er gebruik word gemaakt van de aanwezige putten. Dit is dan ook de reden dat de klus binnen twee dagen geklaard zal zijn. Naast snelheid, biedt deze methode ook een forse CO2 reductie in vergelijking met zijn voorgangers, aangezien slechts de kous vervoerd hoeft te worden.

CO2 prestatieladder

Duurzaam ondernemen is bij Gebr. de Leeuw eerder regel dan uitzondering. Zo zijn ze dit jaar begonnen met het documenteren van de CO2 reductie en behaalden ze niveau vier van de CO2 Prestatieladder. ‘Belangrijk is dat onze werknemers zich bewust zijn van het groene beleid. Je doet het tenslotte toch samen’, aldus Mark de Leeuw.

Beurtvaartweg 8 
4906 CN Oosterhout
T. 0162 – 42 68 84
F. 0162 – 43 49 63
info@gebrdeleeuw.nl
www.gebrdeleeuw.nl

Advertisment ad adsense adlogger