Een begrip in totaalonderhoud van waterwegen

13146 PR BU Fernhout Aannemingsbedrijf BV

Wie op zoek is naar een specialist in het maaien van de watergangen en oevers op moeilijk bereikbare plaatsen, kan bij deze de speurtocht staken. Het gerenommeerde, van oudsher Zwolse familiebedrijf, Fernhout Aannemingsbedrijf is de ­specialist op het onderhouden en maaien van watergangen en oevers.

Met acht maaiboten onderhouden zij bijvoorbeeld de watergangen van de Gelderse Vallei, de Loosdrechtse Plassen en meerdere gemeenten. Fernhout onderhoudt door heel Nederland de vijverpartijen, oevers en strekdammen van diverse jachthavens en vakantieparken.

Maaien

Het onderhoudswerk in watergangen en aan oevers bestaat vooral uit het maaien van oevers en het schonen van de watergangen. Dit wordt gedaan met behulp van acht smalle en brede maaiboten (Fabrikant is Conver). Dat Fernhout alleen voor het allerbeste gaat is wel duidelijk. Alle maaiboten zijn uitgerust met een dubbelwerkende maaibalk, vaak in combinatie met andere werktuigen (frontmaaier of veegmes voor de bodem). De meeste maaiboten zijn tevens voorzien van een voorlader om het groen dat is afgemaaid weer op te rapen en op de kant te zetten.

Kennis

Natuurlijk is dit niet het enige wat het bedrijf in petto heeft. Ook het aanleggen van damwanden, steigers, het stuwen en uitbaggeren van de watergangen zit in hun pakket. Wat Fernhout echt onderscheidend maakt, is dat zij naast het baggerwerk ook watergangen en vijvers visvrij kunnen maken. Vinexwijk Vathorst in Amersfoort heeft hier gebruik van gemaakt en huurde het bedrijf in om de vissen uit het daar aanwezige water elektrisch af te vissen. De gevangen vissen zijn vervolgens in een naastgelegen watergang uitgezet.

Expertise

Onlangs heeft Fernhout de haven van Spakenburg weer zijn oude aanzicht teruggegeven. Het was zeker geen alledaagse klus, maar met de expertise en vakmanschap van de organisatie ziet de haven er weer net zo uit als in de negentiende eeuw.

Lelystad-Barneveld- Naarden
Dokweg 14
8243 PT Lelystad
0342-452568
info@fernhout.nl
www.maaien.nl

Advertisment ad adsense adlogger