Expert op het water

13125 PR BU De Groot Waterbouw

Jeugdig enthousiasme kun je het bijna niet meer noemen, want Dave de Groot runt het bedrijf De Groot Waterbouw alweer zes jaar met veel succes. Het idee om zelf een bedrijf in de waterbouw te starten bestond al enkele jaren, maar in 2007 werden er definitief knopen doorgehakt.

In januari 2008 werd de kans om het oudste bestaande bagger­bedrijf van Aalsmeer over te nemen met beide handen aan­gegrepen. Vanaf die tijd gaat Baggerbedrijf M. Joore verder onder de vlag van De Groot Waterbouw. Dat het bedrijf divers is blijkt wel uit hun portfolio. Baggerwerkzaamheden en waterbouwkundige werken – ook in kunststof als duurzaam alternatief voor het traditionele hardhout – zijn het specialisme en worden binnen een straal van 30 kilometer van Aalsmeer met toewijding uitgevoerd.

Winterse activiteit

Een jaarlijkse terugkerende winterse activiteit is het aanbrengen van baggergrond om de veengrond, die bij het verwijderen van seringplanten is ingeklonken, weer op goede hoogte te brengen. Tevens wordt er gedurende de winterperiode groot onderhoud aan jachthavens verricht. Steigers worden vervangen en de toegang tot het havengebied wordt regelmatig uitgebaggerd om dichtslibben te voorkomen. Het gehele jaar door worden er beschoeiingen (ook voor waterschappen) geplaatst naar gelang de wensen van de klant. ­Overige werkzaamheden bestaan uit grondverzet, transport over land en water en het verplaatsen van arken.
De Groot Waterbouw beschikt als een van de weinige waterbouwbedrijven over een eigen baggerdepot. De bagger uit de havens en doorgangen wordt verwijderd en wordt vervolgens gestort in het depot. Dit wordt grond en deze grond wordt weer uitgeleverd. Verder beschikken zij over vier schepen van 20 bij 4 meter met kraan, waarvan twee met beun (laadruimte voor bagger).

Veiligheid voorop

Uiteraard is De Groot Waterbouw zich ervan bewust dat veiligheid en een milieuvriendelijk arbeidsethos een belangrijk onderdeel is van de werkzaamheden. Niet voor niets zijn ze VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers gecertificeerd. Tevens werken zij volgens de ISO 9001 norm (internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen) en wordt de baggerspecie ingenomen in het depot op basis van BRL SIKB 7500 protocol. Neem voor een advies op maat contact op via info@degrootwaterbouw.nl.

Midvoordreef 28
1433 DG, Kudelstaart
T 0297 – 361759
F 0297 – 361769
M 06 – 53686509
info@degrootwaterbouw.nl
www.degrootwaterbouw.nl

Advertisment ad adsense adlogger