Grensverleggend en up-to-date

Funderingstechniek Noord

Funderingstechniek Noord b.v. is een funderingsbedrijf dat in de jaren tachtig is ontstaan vanuit het geotechnisch grondonderzoek adviesbureau Wiertsema & Partners. De vijftien medewerkers zijn allen breed opgeleid met ieder hun eigen specialisme en opereren door heel Nederland, Duitsland.

De markt had de behoefte aan een organisatie die grensverleggend was in de funderingstechniek. De heer Wiertsema zag destijds een gat in de markt en onder zijn leiding werd het bedrijf geheel zelfstandig in 1985. Anno 2014 hebben zij door middel van klantgerichte service en jarenlange ervaring, een sterke naam opgebouwd in de branche.

Mede door de val van de Berlijnse muur maakte FTNoord begin jaren negentig een enorme sprong vooruit. Het regende opdrachten waardoor het bedrijf kon groeien en er veel ervaring werd opgedaan. Door eerst voornamelijk werk te verrichten in kleine ruimten, maakte FTNoord zich op voor het grotere industriële werk bij spoor- en energiebedrijven, alsmede in de petrochemische industrie.
In 1997 kwam het bedrijf in handen van de heer Verhoef en de heer Hijmersma, waarvan beide actief zijn in de NVAF (Nederlandse Vereniging van Aannemers Funderingswerken). Met inmiddels bijna dertig jaar aan expertise mag FTNoord rekenen op een nog altijd gestaag groeiend aantal opdrachtgevers.

Core Business

De hoofdwerkzaamheden van FTNoord zijn het uitvoeren van specialistische paalsystemen voor het aanbrengen van trillingsvrije en trillingsarme buispaalsystemen en het uitvoeren van vijzel en injectie technieken ten behoeve van funderingen of funderingsherstel, op moeilijk te bereiken plaatsen en bij beperkte werkhoogte’s. Daarbij geven zij goed advies omtrent de palen die gebruikt en aangeschaft moeten worden en de werkmethode die nodig is om de klus te klaren. FTNoord plaatst niet alleen funderingen in kerken en (oude)gebouwen, maar is tevens actief in het plaatsen van stalen buispalen bij bijvoorbeeld strandpaviljoens op de Waddeneilanden en aan de Noordzeekust.
Met vijftien funderingsmachines van 50 cm breed tot en met drie meter en met een gewicht variërend van 500 kilogram tot 34.000 ton, is het bedrijf specialist in trillingsarme en trillingsvrije methoden. Om de klant zo snel en efficient mogelijk te bedienen, heeft FTNoord standaard buizen met een diameter van 88 mm tot 800 mm altijd op voorraad. Het minimaliseren van geluidsoverlast staat hoog in het vaandel. Het merendeel van het materieel wordt daarom elektrisch aangedreven en veroorzaakt geen extra hinder voor omwonenden.

Veiligheid voorop

De nieuwste trends en ontwikelingen worden nauwlettend in de gaten gehouden waardoor de product range altijd up-to-date is. Vorige zomer werd er een vernieuwde funderingsmachine met 17.5 ton meter boortafel voor het aanbrengen van casing/groutinjectie palen aan het assortiment toegevoegd. En om aan de nieuwe ­emissienormen te voldoen, worden er steeds bedrijfswagens en dieselmotoren vervangen. FTNoord is niet alleen een voorstander van een milieuvriendelijke arbeidsethos, ook veiligheid op de werkvloer is een belangrijke pijler. Het beleid is er op gericht om persoonlijk letsel en materiële schade zoveel mogelijk te voorkomen door het in acht nemen van wetten en normen. Sinds 1995 zijn ze dan ook terecht VCA (Veiligheids Checklist Aannemers) en ISO 9001 gecertificeerd. Kortom, FTNoord biedt een stevig fundament voor de toekomst.

Transportweg 18
Postbus 12
9363 ZG Marum
T (0594) 51 73 70
F (0594) 51 15 48
info@ftnoord.nl
www.ftnoord.nl

Advertisment ad adsense adlogger