Infrascout

Infrascout

Ondergronds boven water

Na jarenlang werkzaam geweest te zijn als accountmanager bij Radiodetection, besloot Rene Rolfes het roer om te gooien en zich te focussen op de markt van ondergrondse infra. Hij startte zijn bedrijf Infrascout dat zich specialiseert in het detecteren van ondergrondse infra zoals kabels, boringen, zinkers en kabelstoringen.

Het bleek een gouden greep. Door de ruime ervaring met detectieapparatuur weet Infrascout namelijk als geen ander de juiste techniek toe te passen voor het benodigde werk. Het komt te vaak voor dat er bij projecten waarbij gegraven wordt, de graafschadegevallen voor onnodige kosten zorgen. Jaarlijks zijn er circa 40.000 schadegevallen die samen voor 75 miljoen euro aan directe reparatiekosten zorgen. Daarom is preventie van deze schadegevallen een hot item op dit moment.

Opsporen van leidingen en kabels

In onze ondergrond wordt het anno 2016 steeds drukker. Er worden steeds meer kabels en leidingen aangelegd, om maar niet te spreken over de reeds gelegde oude kabels en leidingen. De meeste aannemers weten wel van hun aanwezigheid, maar vinden het gebruik van detectieapparatuur te omslachtig. Helaas zijn de tekeningen waarop de kabels zijn aangegeven niet altijd correct en dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Met de inschakeling van Infrascout is dit probleem verleden tijd. Door middel van high tech detectieapparatuur met hoge betrouwbaarheid, is Infrascout in staat de ondergrondse infra in kaart te brengen en de exacte GPS locatie van de gevonden locatie af te geven. Detectie kan compleet ingetekend aangeleverd worden aan de opdrachtgever. Infrascout brengt ter plaatse in kaart waar de kabels en leidingen zich bevinden, zelfs de oude verlaten kabels en leidingen worden opgespoord met de moderne hoogsensitieve apparatuur van Infrascout.

Boringen

Infrascout kan de horizontaal gestuurde boringen, persingen, zinkers en boogzinkers nauwkeurig lokaliseren, om vervolgens de verkregen ligging te verwerken met GPS locaties in revisietekeningen. Dit alles gebeurt met behulp van metingen door middel van onder andere radiodetectie en het gebruik van grondradars. Per geval wordt gekeken welke techniek het beste aansluit bij de opdracht.

FTTH

Het is de techniek van de toekomst: Fiber To The Home. Steeds meer woonwijken maken gebruik van glasvezel mantelbuizen. De aanleg is alleen niet zo eenvoudig. De tekeningen van het kadaster in de buurt van huisaansluitingen zijn niet altijd correct of compleet, waardoor het bij de aanleg kan voorkomen dat er schade ontstaat aan de ondergrondse kabels en leidingen. Infrascout kan een totaalscan maken van elke huisaansluiting om exact te kunnen aangeven waar de kabels en leidingen zich in de tuin bevinden. Hierbij gebruiken zij een grondradar en radiodetectieapparatuur. Dit scheelt schade en voorkomt ongevallen.

Kabelstoringen en mantelschades

Ook het lokaliseren en opsporen van kabelschade en mantelschades van grondkabels voor onder andere persriolering, sportveld-verlichting of kabels op campings behoort tot het portfolio van Infrascout. Met geavanceerde meetapparatuur is de storingsplaats nauwkeurig in kaart te brengen; op de centimeter nauwkeurig in veel gevallen. Zo kan het te graven gat zo klein mogelijk gehouden worden. Het opgraven en repareren wordt ook meteen gedaan door de medewerkers. Hierdoor is de schade sneller verholpen en zal het dus aanzienlijk minder tijd kosten om het probleem op te lossen.

Scholing en training

Een uniek onderdeel van het bedrijf is het aanbieden van diverse opleidingen voor zowel beginners als specialisten. De opleidingen richten zich op het gebruik van de standaard kabelzoeker (de C.A.T), ongeacht welk merk. De opleidingen kunnen individueel of in groepsverband gevolgd worden en bestaan uit een theoretisch- en een praktijkgedeelte. Voor beide onderdelen geldt dat er aan het eind van de rit er een examen gemaakt moet worden. De opleidingen worden op locatie naar keuze gegeven.

No nonsens

Het jonge dynamische bedrijf opereert landelijk en kan snel schakelen en reageren bij calamiteiten. Er wordt gewerkt met een no nonsens mentaliteit. Kan niet, bestaat niet. Er wordt altijd samen met de klant gezocht naar de beste oplossing om de opdracht tot een goed einde te brengen. Zo nodig wordt er zelf een passend alternatief bedacht en gebouwd. Kijk voor projecten en nieuws over Infrascout op: www.infrascout.nl

Achterweg 46
2421 EB Nieuwkoop
T (0172) 576903
I www.infrascout.nl

Advertisment ad adsense adlogger