Innovatief in grondverbetering

Wicks

Wicks is een internationaal opererende aannemer in grondverbeteringtechnieken, dat VCA**, ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd is. Het bedrijf biedt oplossingen voor grondverbeteringprojecten van elke omvang en complexiteit, overal ter wereld. Het hoofdkantoor staat in Gorinchem en de regiokantoren in Bolsward en Singapore. Innovatief in grondverbetering.

Grondconsolidatie is een langdurige en kostbare zaak bij landaanwinningprojecten e.d. op samendrukbare ondergrond. Verticale en horizontale drainage-oplossingen bieden aanzienlijke besparingen in tijd en geld. De economische verdichtingtechnieken, oppervlakte- en diepverdichting van Wicks verbeteren de draagkracht van de ondergrond. Het geotechnisch team van de organisatie staat te allen tijde klaar voor het geven van advies en het ontwerpen van oplossingen.

Verticale en horizontale drainage

Wicks heeft een breed scala aan draineermachines. Het machinepark wordt constant aangepast aan de specifieke eisen van de klanten. Het aanbrengen van verticale drainage levert tijd- en kostenbesparing.

Specifieke voordelen van verticale drainage zijn:

  • Minder en kortere voorbelasting in de voorbereidende fase;
  • Sneller bouwrijp maken van een terrein omdat de grond sneller consolideert;
  • Minder restzetting in de toekomst en daardoor minder onderhoud.

De capaciteit van de draineerstellingen variƫren in installatiediepte en -kracht. De grootste stelling kan drainage aanbrengen tot 60 meter diep en met een kracht van 45 ton. De stellingen van Wicks zijn uitgerust met data-loggers en sommige makelaars zijn volledig geautomatiseerd, zodat hoge producties en zelfs onder water aanbrengen van drainage tot de mogelijkheden behoort. Horizontale drainage wordt onder andere toegepast in de traditionele landbouw, bij bouwputbemaling en bij het draineren van sportvelden. Wicks heeft jarenlange ervaring in installatie van horizontale drainage. De installatiecapaciteit varieert van 0 tot 6 meter diepte.

Verdichten

Wicks biedt mogelijkheden voor bodemverbetering door middel van verdichting zoals diepverdichting en oppervlakteverdichting. Voor halfdiepe grondlagen werkt het bedrijf met compactiehamers die aan graafmachines zijn bevestigd. Dit is een kosteneffectieve manier om de bodem te verdichten tot een diepte van 8 meter. Ondiepe grondlagen van 1 tot 2 meter worden verdicht met Broons rollers die door een tractor worden voorgetrokken.

Innovatie

Vernieuwing en innovatie staan bij Wicks hoog aangeschreven. Recente voorbeelden zijn de ontwikkeling van de grootste verticale drainagestelling ter wereld en de 3000 m jumbo drainrol. De grootste verticale drainagestelling ter wereld is in 2012 in gebruik genomen en heeft een compleet aangepaste Hitachi EX1200 als basis en is geheel in eigen beheer gebouwd op het werf van Wicks in Bolsward. Samen met een drain producent heeft Wicks drainrollen van 3000 m ontwikkeld. Deze drainrollen hebben in vergelijking met de conventionele systemen een hogere output en een verbeterde cyclustijd. Voor actuele projecten zie: www.wicks.nl

Jan Blankenweg 2
4207 HN Gorinchem
T 088 8265500
www.wicks.nl

Advertisment ad adsense adlogger