De kracht van eenvoud, Van Schaik VOF

  • Van Schaik - Begroeiing

Handelsonderneming Van Schaik bezit haar eigen wilgenkwekerijen en is actief in het verwerken van wilgentakken. De wilgentakken worden gebruikt voor het maken van zinkstukken ten behoeve van oeverbescherming, beschoeiingen in watergangen, bleeslatten voor betuiningen en tuinafscheidingen en voor onderstammen voor de sierteeltkwekerij. De specialiteit van het bedrijf is echter het vervaardigen van de Schaikmat uit wilgentenen. Daarmee zijn zij uniek in Nederland en daarbuiten.

Het beheer van watersystemen is de laatste decennia uitgegroeid tot een multidisciplinair samenspel betrokken tussen partijen en een veelzijdigheid van functies. Belangrijke aspecten hierbij zijn maatregelen die de belevingswaarde en ecologische betekenis naar een hoger niveau brengen. Vanuit deze visie heeft Van Schaik de Schaikmat ontwikkeld. Dit is een duurzame en multifunctioneel toepasbare mat van wilgentenen. De voordelen van de Schaikmat zijn legio. De mat is robuust, eenvoudig te schakeren en daardoor op veel locaties toepasbaar. Ook draagt de Schaikmat bij aan de kwaliteitsverbetering van de leefomgeving door de hoge belevingswaarde en positieve impuls. Voor vogels, vissen, insecten en amfibieën biedt de Schaikmat een ecologische meerwaarde. En als laatste draagt de Schaikmat bij aan het realiseren van kader richtlijn water doelen.

Toepassingen

In Nederland worden elk jaar talloze oevers geherprofileerd, gerealiseerd en vergraven voor kleine ingrepen. Dit in het kader van herstel en versterking van verzakte oevers. Hierbij speelt de Schaikmat een belangrijke rol, want zij biedt op veel locaties een totaaloplossing. De stevig geconstrueerde mat biedt de oever namelijk een stevige bescherming in de eerste kwetsbare fase waarin de oevers onbegroeid zijn. De mat kan tevens snel, efficiënt en tegen relatief lage kosten geplaatst worden en biedt een alternatief voor beschoeiing. De matten kunnen van te voren al ingeplant worden met soorten die in het gebied voorkomen. Hierdoor blijft de ecologische functionaliteit gewaarborgd. De Schaikmat kan tevens als drijvend eiland worden ingezet om een ecologische meerwaarde te creëren in watergangen of om het aanzicht te verfraaien. Uiteraard zijn er meerdere toepassingen mogelijk. De Schaikmat kan ook gebruikt worden als schutting in de tuin of overkapping van een terras.

Zinkstukken

Het produceren van zinkstukken is ook één van de kernactiviteiten van het bedrijf. In de afgelopen tien jaar zijn er dan ook vele projecten uitgevoerd en zinkstukken in allerlei soorten en maten opgeleverd, zowel binnen Nederland als erbuiten. De onderneming is toegerust om het hele productieproces zelfstandig uit te voeren, waaronder bijvoorbeeld ook valt het leveren en verwerken van: geotextiel, rijshoutmaterialen/wiepen en diverse soorten stortsteen.

Beschoeiingen

Dat Van Schaik een allrounder is bewijst wel dat de opdrachtgevers ook voor het aanbrengen van beschoeiingen bij het bedrijf terecht kunnen. Van Schaik kan zowel het benodigde materiaal aanleveren als het plaatsen zelf voor hun rekening nemen. Verder beschikken zij over het benodigde materiaal om ook vanaf het water te kunnen werken.

Het bedrijf

Van Schaik is een innovatief en probleemoplossend bedrijf dat landelijk opereert, maar ook actief is in België, Frankrijk, Engeland, Duitsland tot Letland aan toe. Het bedrijf heeft ‘twee poten’, enerzijds is zij leverancier, en anderzijds aannemer. Om hun klanten te ontzorgen bieden zij een totaalpakket. Van advies tot uitvoering en van begeleiding tot ontwerp, Van Schaik voldoet aan deze vraag vanuit de markt naar een totaalpakket. Het bedrijf heeft vele projecten voor diverse opdrachtgevers naar volle tevredenheid uitgevoerd. Kijk op: www.vanschaiksalix.nl voor meer informatie en mogelijkheden.

Vossepassenweg 5
4031 KR Ingen
T 0344 602548
F 0344 603386
www.vanschaiksalix.nl


Succesfactoren van Van Schaik

  • VCA-gecertificeerd personeel, VCA** en ISO-9001 gecertificeerd bedrijf
  • specialistisch materieel voor het uitvoeren van werkzaamheden in bosbouwgebieden en meer specifiek grienden
  • confectioneren van geotextiel, zowel op ons bedrijfsterrein als op projectlocatie
  • boot met kraan voor kleinschalig waterwerk en diverse pontons
Advertisment ad adsense adlogger