No Nonsens en veelzijdig

13135 PR BU Verduijn

Begon Marcel de Roos in 1996 als medewerker bij het bedrijf van zijn schoonvader, anno 2014 zwaait hij samen met zijn vrouw al acht jaar de scepter over het centraal in Midden-Nederland gelegen Verduijn Baggerwerken.

Met tien man personeel werken ze dagelijks aan het opknappen van weilanden door het baggeren van de watergangen, het inrichten en onderhouden van terreinen en natuurgebieden en aan het bestrijden van invasieve exoten. Dit alles in opdracht van agrarische opdrachtgevers, waterschappen en overheden en binnen een straal van tachtig kilometer vanuit Kamerik.

Duurzame cyclus

Circa 80 tot 90 procent van de werkzaamheden bestaat uit baggerwerk en de overige 10 tot 20 procent uit incidentele opdrachten voor grote aannemers. Je kunt het baggerwerk zien als een duur­­zame cyclus waarbij de bagger in een depot wordt gestort. Daar wordt het water van de bagger gescheiden. Als de bagger vervolgens is ingeklonken en opgedroogd, wordt het over het weiland verspreid en ingezaaid. Zo komt de bagger weer terug op het land. Hier is uiteraard het juiste materieel voor nodig. Het bedrijf beschikt dan ook over drie schuifboten en drie cutterzuigers die zij zelf ontwikkeld en gebouwd hebben. De vervuilde baggerspecies worden met kranen, trekkers en kiepers afgevoerd.

Eigen systeem

Dat Verduijn altijd het beste van het beste werk wil afleveren bewijst wel dat zij een eigen systeem ontwikkeld hebben om invasieve exoten uit de watergangen te bestrijden. Dit zijn een slecht soort planten die in de watergangen terecht komen door mensen die het uit hun aquarium plukken en het vervolgens in de sloten gooien.

Milieubewust

Dat het bedrijf aan het milieu denkt was al wel duidelijk. Naast ISO 9001 en BRL 7000/7003 (waterbodemsaneringen) zijn ze dan ook VCA** (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) gecertificeerd. No nonsens bij Verduijn Baggerwerken, maar wel met een duurzaam hart voor de zaak.

Teckop 18b
3471 HH Kamerik
Mob. 06-12200526
Tel. 0348-401728
info@baggerwerk.com
www.baggerwerk.com

Advertisment ad adsense adlogger