Ons werk is bagger

13123 PR BU Baggerbedrijf West Friesland

Dat baggeren op het lijf van Klaas Kiewiet, Michael Komen en Peter Schouten is geschreven, staat buiten kijf. Samen besloten zij in 2007 de handen in een te slaan en de realisatie van Baggerbedrijf West Friesland was een feit.

De drie jonge ondernemers hebben elk hun sporen verdiend in de bagger- en GWW-sector en door het oprichten van Baggerbedrijf West Friesland is een breed scala aan werkzaamheden in eigen beheer uit te voeren. Met tien man personeel – allen met
veel ervaring in baggeren – leveren zij dagelijks hoge kwaliteit en service aan hun opdrachtgevers door heel Nederland. Er bestaat geen hiërarchie binnen deze nuchtere Westfriezen. Korte lijnen, actief betrokken en duidelijke communicatie, dat is waar het baggerbedrijf voor staat.

Focus

De focus van de werkzaamheden ligt bij het mechanisch en hydraulisch baggeren, voornamelijk in Noord-Holland, Friesland en Flevoland. Een bijzonder project is het baggeren van de Kalverpolder voor het HHNK. Het project omvat ruim 50.000 kubieke meter baggeren door middel van een zuiger, maar er moet ook een deel van het historische ‘Haaldersbroek’ en het openluchtmuseum ‘De Zaanse Schans’ mechanisch gebaggerd worden. Ook de gemeente Utrecht had de hulp van de organisatie hard nodig bij het reinigen van een 700 meter lange spuikoker, vlakbij winkelcentrum Hoog Catherijne. In de spuikoker lag 2000 kubieke meter vervuild slib. Deze spuikoker werd als een besloten ruimte beschouwd, wat de nodige veiligheidsmaatregelen met zich meebracht. Ondanks de strakke planning werd het project met succes afgerond.

Nevenbedrijf

Naast de baggerwerkzaamheden bezitten de ondernemers ook een nevenbedrijf in grond- en cultuurtechniek. Dit bedrijf met de toepasselijke naam “Grond en Cultuurtechniek West Friesland” houdt zich bezig met oeverwerken (ecologische oevers aanleggen), het aanleggen van natuurparken en het herinrichten van projecten. ­
Ook voor beschoeiingen en grondwerk kan dit nevenbedrijf worden ingeschakeld.

Veiligheid

Baggerbedrijf West Friesland BV is opnieuw ge-audit in het kader van hercertificering voor VCA 2008-5.1, ISO9001:2008 en BTR2004/04. Aangezien er hoge eisen worden gesteld aan kwaliteit en veiligheid, is het de hercertificering zonder zorgen ingegaan. En terecht, want het bedrijf is weer met vlag en wimpel door de diverse audits heen gekomen en zijn voor de komende drie jaar gecertificeerd. Ook het certificaat BRL SIKB 7000 – Protocol 7003 is verlengd. Kortom, voor een veilige werkomgeving en hoge kwaliteit bent U bij Baggerbedrijf West Friesland aan het goede adres.

Gedeputeerde Laanweg 47 H
1619 PB Andijk
T 0228-585065
info@baggerwf.nl
www.baggerwf.nl

Advertisment ad adsense adlogger