Op alle wateren thuis

13144 PR BU Chris van Beest

Al meer dan honderd jaar werkt Van Beest uit Vreeswijk op de wateren van Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 1893 als zand- en grindwinning en handelsbedrijf en anno 2014 staat de vierde generatie (Chris van Beest) aan het roer en zijn ze specialist op het gebied van alle werkzaamheden in en om het water. Inmiddels is de vijfde generatie (Willem Jan van Beest) volop werkzaam in het bedrijf om over enige tijd de bedrijfsvoering over te nemen.

Het steeds meer op dienstverlening toespitsende bedrijf heeft onderhoudscontacten met diverse aannemers en overheids­instellingen voor reparaties en/of vernieuwing van vaarwegmeubilair. Onder andere assisteren zij bij brug­inspecties- en onderhoud, het nemen van bodemmonsters en baggerwerken. Bij de bergingswerkzaamheden in geval van averij, werkt Chris van Beest samen met diverse hulpinstanties zoals Rijkswaterstaat en ­politie, maar ook met brandweer, verzekeringsmaatschappijen en duik­bedrijven

Juiste apparatuur

Om deze werkzaamheden optimaal uit te voeren zijn ze in het bezit van twee schepen. Op het m.k.s. ‘Twee Gebroeders’ zijn alle mogelijke moderne communicatietechnieken aan­wezig. Het kraanschip wordt ingezet bij onderhoud aan sluizen, bruggen en kademuren. Inspecties en reparaties onder bruggen worden uitgevoerd met behulp van een hoogwerker, die ook heel handig is voor film- en televisieopnames vanaf het water. Het tweede schip, w.s. Haaften, wordt o.a. gebruikt als patrouille vaartuig en is geheel ingericht volgens RWS-eisen. Dit schip wordt ingezet bij regelen van het scheepvaartverkeer en is uitermate geschikt voor werkzaamheden laag boven de waterlijn.

Allrounder

Dat Chris van Beest een echte allrounder op het water is, wordt bewezen doordat zij – naast eerder genoemde werkzaamheden – ook zorgen voor het onderhoud en reparatie van de verlichting op en langs het water. Autowrakken worden uit meren en grote binnen­wa­teren gehaald en sluizen worden gerepareerd. De VCA* gecertificeerde organisatie werkt met passie en toewijding. Niet voor niets zijn ze zeven dagen per week, 24 uur per dag, inzetbaar bij calamiteiten.

Jutphasestraatweg 24
3434 BN Nieuwegein
M 06 55701701
cvb@chrisvanbeest.nl
www.chrisvanbeest.nl

Advertisment ad adsense adlogger