Stabiel en sociaal

13136 PR BU Kurstjens

Al bijna vijftig jaar staat Kurstjens bekend als een innovatief bedrijf met een stevige financiële basis. De centraal gelegen organisatie in het Gelderse Hedel werd in 1965 opgericht en is inmiddels door de tweede generatie overgenomen en telt anno 2014 dertig loyale werknemers.

Volgens commercieel directeur Werner Tiemissen heeft Kurstjens BV zijn succes te danken aan de no nonsens mentaliteit en kan de organisatie snel anticiperen op de veranderingen in de branche. De ruime bedrijfslocatie ligt direct aan de A2 en biedt ruimte aan een modern kantoor en een werkplaats. Vanuit hier voert het bedrijf diverse projecten uit door heel Nederland, België en Duitsland, maar heeft in het verleden ook werken uitgevoerd in Frankrijk, Polen en Oostenrijk. Kurstjens is specialist in hydraulische bagger­werken, (mobiele) mechanische slibontwatering en –droging en (mobiele) extractieve grondreiniging. Ter ondersteuning van deze specialisaties beschikt het over een eigen grondverzet- en transportafdeling. ­Technische innovaties dat is het sleutelwoord binnen de organisatie. In 2009 werd er gestart met de ontwikkeling van een slibvergister en smeltoven in de Hongaarse vestiging in Kaposvár. Kurstjens is dus op eerste plaats een slibspecialist. Unieke, innovatieve werken worden uitgevoerd met betrekking tot on-site mechanische ontwatering van de meest uiteenlopende slibsoorten.

Kroon op het werk

De meeste werken worden uitgevoerd op basis van de RAW-­systhematiek en worden kleinere en grotere werken zelfstandig uitgevoerd. Kurstjens beschikt dan ook over een ruime technische beroepsbekwaamheid. De afgelopen jaren zijn vele werken uitgevoerd voor waterschappen, gemeenten en industrie. De kroon op het werk was het project in opdracht van het Waterschap De Dommel. Uit de Essche Stroom is 120.000 kubieke meter baggerspecie verwijderd met snijkopzuigers. Bij deze opdracht kwamen alle specialisaties samen en werd de maximale synergie bereikt.

Zorg voor omgeving

Zorg dragen voor milieu en veiligheid is een van de belangrijkste ­pijlers van het bedrijf. Ieder werkgebied kent zijn eigen unieke ­omgeving en Kurstjens zal deze te allen tijde respecteren. Niet voor niets bevindt het zich op trede 3 van de CO2-Prestatieladder. Daarnaast zijn ze ISO 9001, ISO 14001, VCA, BRL SIKB 7000 en BRL SIKB 7500 gecertificeerd. Elk project wordt met zorg aangepakt en het bedrijf laat haar creativiteit en innovativiteit alleen gelden binnen de kwaliteitskaders van de opdrachtgever. Momenteel wordt er ook gezocht naar de mogelijkheden om mensen met een kwetsbare markt­positie aan werkervaring te ­helpen.

De Steegen 6
5320 AA Hedel
F 0735-996081
M 06-651987708
T 0735-996608
E wt@kurstjens.nl
www.kurstjens.nl

Advertisment ad adsense adlogger