Sterk in openbaar groen

  • JUB Holland 1

Een groene omgeving is bij menig mens zeer welkom. Wie wordt er nu niet vrolijk bij het zien van mooie perken gevuld met bloemen in diverse kleuren. Jac. Uittenbogaard & Zonen (JUB) levert al 100 jaar zijn bijdrage aan zo’n mooie omgeving. Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de vierde generatie en is in volle ontwikkeling.

De vier kernactiviteiten van JUB zijn: Kwekerij, handel, broeierij en veredeling. Het bedrijf biedt de klant een totaalconcept en geeft bij elke opdracht advies op maat. Op locatie wordt er gekeken naar de omgeving en de grondsoort, waarna er een gedegen plan wordt opgesteld. Door de diverse activiteiten is het personeel – 25 man sterk – het gehele jaar door actief.

Kwekerij

JUB is een van de weinige bedrijven die zowel kweker als handelaar/exporteur is. Vanaf september beginnen de jaarrond activiteiten met het planten van de bloembollen. Jaarlijks worden er nieuwe of verbeterde soorten bollen ontwikkeld en geïntroduceerd. Het bedrijf is niet voor niets een van de grootste leveranciers ter wereld voor het planten van bloembollen in het openbaar groen. Efficiëntie en markt- en productkennis en de jarenlange ervaring in het vak, heeft in 2010 zelfs het predicaat hofleverancier opgeleverd.

Handel

Verkoop naar het buitenland is een belangrijk onderdeel van JUB. De organisatie exporteert naar landen in heel Europa en sinds enkele jaren ook naar Canada en de Verenigde Staten. Maar ook in eigen land heeft het bedrijf en groot aandeel in de verkoop van verpakte bloembollen.

Bloembollen verhogen de biodiversiteit in de openbare ruimte en vervullen daarmee een belangrijke rol in de voedselvoorziening van bijen, hommels en vlinders. JUB Holland is een samenwerkingsverband aangegaan met de Nederlandse BijenhoudersVereniging (NBV) en heeft samen met het NBV speciale mengsels ontwikkeld die geschikt zijn voor bijen. Vlinders zijn eveneens een belangrijke schakel in de biodiversiteit. Ze stellen hoge eisen aan hun leefomgeving. Vlinders leven van nectar en JUB heeft een spciaal mengsel ontwikkeld voor vlinders dat daarop is afgestemd.

Speciale mengsels

JUBis specialist in speciale mengsels voor het openbaar groen. Het bedrijf biedt mengsels aan voor biodiversiteit. Door het aanplanten van dit mengsel worden bijen en hommels aangetrokken voor een langere periode. Verder biedt JUB mengsels voor bermen en voor extra lange bloei. Voor een uitgebreide beschrijving van de diverse mengsels kunt u terecht op: www.jubholland.nl. Vanaf het vroege voorjaar bloeien deze bloembollen vier tot vijf maanden. Tevens behoren mengsels voor bermen en gazon ook tot de mogelijkheden. Het assortiment is zeer divers en uitgebreid. De bloembollenmengmachine staat in het bedrijf en daarmee kan elk mengsel op maat samengesteld worden. Kijk in de speciale eigen catalogus voor alle verschillende opties.

Duurzaam

Duurzaamheid staat hoog in de prioriteitenlijst van de kwekerij. Het bedrijf is MPS-A en NL-Greenlabel gecertificeerd. De organisatie verzorgt alles tot in de puntjes. Alles kan op maat en naar gelang de wens van de opdrachtgever gemaakt en ontwikkeld worden. Een band opbouwen met de opdrachtgever en bestaande relaties staat hoog in het vaandel. JUB kent twee soorten van beplanting. Machinaal en met de hand. Het machinale beplanten gebeurt met een speciaal daarvoor bestemde machine. Deze heeft de kwekerij 25 jaar geleden zelf ontwikkelt. Hoe werkt deze plantmachine? Achter de tractor is een planter bevestigd.Deze machine bestaat onder meer uit een bak waar de bollen in worden geladen. Onder aan de bak zitten twee lopende banden die de bollen aanvoeren naar de twee plantenvoeten. Voor de plantenvoeten zijn twee roterende messen gemonteerd die de graszoden opensnijden. Tegelijkertijd worden de bollen aangevoerd via de lopende banden en vallen in de kokers van de plantenvoeten. Deze werpen de bollen onder de grasmat, waarna de zoden worden teruggeleid en aangedrukt door een rol. De machine kan onder normale omstandigheden wel 10.000 narcissen of 25.000 crocussen per uur planten.

De specialisten van JUB Holland staan altijd klaar voor advies. Klik hier voor meer informatie.

Robijnslaan 43
2211 TG Noordwijkerhout
T 0252 373761
F 0252 377402
E info@jubholland.nl
I JUB Holland

Advertisment ad adsense adlogger