Stil antwoord op geluidsoverlast

Redubel

Redubel in Hardinxveld-Giessendam staat voor kwaliteit en een stil antwoord op de geluidsoverlast van wegverkeer en treinen voor de omgeving. Al jarenlang is het bedrijf de specialist op het gebied van geluidsschermen en voegovergangen en bieden zij hun diensten aan met betrekking tot het ontwerpen, leveren, plaatsen en beheren van geluidsschermen en (geluidsreducerende) voegovergangen.

Redubel biedt U een totaalpakket voor zowel geluidsschermen als voegovergangen, bestaande uit het opstellen van ontwerpdocumenten, werk- en detailtekeningen, beheer- en onderhoudsplannen, het verzorgen van de benodigde vergunningen, de inkoop van de materialen en de realisatie van het werk. De geluidsreducerende elementen en voegconstructies zijn veelal van Nederlands fabrikaat, doch worden ook geregeld betrokken uit Duitsland en Oostenrijk.

Innovatie zonnecellen

De eerste ontwikkelingen voor het gebruik van zonnecellen op geluidsschermen vonden plaats begin jaren negentig, maar waren zonder subsidies niet haalbaar. RWS was ook niet direct enthousiast om energieleverancier te worden. Dat is anno 2014 wel anders. De panelen zijn nu veel goedkoper en beter van kwaliteit en RWS is zich bewust van de vele voordelen die het systeem kan bieden. Deze nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie volgt Redubel op de voet en waar mogelijk zal Redubel hieraan een bijdrage leveren. Dat is de kracht van Redubel. Het signaleren van oplossingen en het bieden van kwaliteit.

Innovatie Clean Screen

Fijn stof vormt een wereldwijd probleem. Redubel heeft echter de oplossing ontwikkeld. Het zogenaamde ‘Clean Screen’ geluidsscherm. Dit scherm zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Het is een eenvoudige oplossing die de geluids- en luchtkwaliteitproblematiek geïntegreerd aanpakt. Dankzij de unieke opbouw van het scherm heeft Clean Screen een reinigende werking op de lucht rondom de verkeerswegen. Voor een geluidsscherm, nieuw of bestaand, wordt een luchtdoorlatende wand geplaatst. De tussenliggende ruimte is zo opgebouwd dat het als een filter werkt en zowel fijn stof als stikstofdioxide uit de lucht neemt. Een bijkomend pluspunt is het feit dat de unieke opbouw ook nog zorgt voor een betere geluidsabsorptie.

Projecten

Redubel was onder meer verantwoordelijk voor de tunnelbekleding plus geluidsschermen langs de A4 bij Leiderdorp. In opdracht van de Coentunnel company werden geluidsschermen geplaatst langs het nieuwe Coentunnel tracé. Ook plaatsten de medewerkers diverse geluidsschermen bij Bunnik langs de A12. Op de projecten N33, VOC Limburg en IVOD zijn voegen ingebouwd en binnenkort wordt gestart met inbouw van voegen op het project N261 Waalwijk – Tilburg. Voor Redubel is geen project te groot of te klein. Het bedrijf blijft zichzelf continu vernieuwen en is actief op het gebied van innovaties om de opdrachtgever nog meer van dienst te kunnen zijn. Momenteel wordt er druk gewerkt aan een ProRail project bij Almere dat nog tot eind 2016 zal doorlopen. Redubel maakt deel uit van de Koninklijke BAM Groep en is onderdeel van BAM wegen BV.

Kijk voor meer informatie over de projecten op onze website

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
T 0184 676802
E info@redubel.nl
I Redubel BV

Advertisment ad adsense adlogger