Tein Technology

Tein Technology

Tein Technology vierde in 2013 zijn honderdjarig bestaan. Al meer dan een eeuw koppelt het bedrijf technologie aan servicegerichtheid en is het toonaangevend in het integreren van spraak-, radar-, video- en datacommunicatie aangevuld met alles omvattende oplossingen voor spraakopname.

De missie van Tein Technology is het focussen op en het in kaart brengen van de wensen van de klant om vervolgens met behulp van een strategisch plan te werk te gaan. Tein Technology is expert op het gebied van het combineren van geavanceerde technologie met jarenlange ervaring waardoor Tein Technology u onder andere op maat gesneden en kant-en-klare commando- en controlecentra voor complexe omgevingen kan aanbieden. Tein Technology ontwikkelt en implementeert complete controle- en bewakingsplatforms die uitblinken door de integratie van zeer innovatieve technologieën. Wat Tein Technology u onder andere kan bieden is consultancy, ontwikkeling van alomvattende oplossingen, oplevering, onderhoud en optimale veiligheid van uw systemen.

Maritieme bewaking

De internationale scheepvaart is een complexe en dynamische werk­omgeving. Bij het haventoezicht, de monitoring van zeeroutes, waterwegen en sluizen is een betrouwbaar communicatiesysteem van groot belang. Tein Technology ontwikkelt en plaatst videomanagementsystemen voor het op afstand besturen van sluizen en bruggen. Wij rekenen de grootste containerhavens van Europa en talrijke haven- en scheepvaartautoriteiten in Nederland en België tot onze meest gerespecteerde klanten. De diensten die Tein Technology aanbiedt op het gebied van maritieme bewaking zijn AIS (Automatisch Identificatie Systeem), RIS (Rivier informatie Systeem), radartoepassingen met gebruik van video en verbeterde radiocommunicatienetwerken.

Oplossingen voor verkeersbeheer

Efficiënt verkeersmanagement verhoogt de capaciteit en de veiligheid van het wegennet. Het verzamelen en analyseren van verkeersgegevens helpt bij de verbetering van de verkeersstromen. Tein Technology kan daarbij helpen met zijn verkeersbeheerssystemen. Door middel van onze knowhow en expertise kunnen wij u deze technologie aanbieden. Denk hierbij aan vaste en mobiele automatische nummerbordherkenning (ANPR) en integratie van spraak-, video- en datacommunicatie. Ook automatische incident detectie (AID), inzameling van verkeersgegevens en verkeersbeheer en handhaving zijn klein- en grootschalige diensten die Tein Technology te bieden heeft.

Big Data

Tegenwoordig slaan organisaties steeds meer data op. Echter wordt er in de praktijk weinig met deze data gedaan. Door gebruik van statistische bewerkingen is het mogelijk om efficiëntere bedrijfsprocessen of kosteneffectieve resultaten te produceren. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een gemeente die data heeft over waar rotondes, zebrapaden en stoplichten zijn geplaatst, hoeveel dit gekost heeft en data over waar verkeersongelukken per jaar plaatsvinden. Er is dan direct boven te halen wat het meest kosteneffectief is, en welke maatregelen duur en minder effectief zijn.

Projecten

Rijkswaterstaat
Tein Technology heeft voor Rijkswaterstaat een landelijk dekkend netwerk van AIS- monitoring voor de binnenscheepvaart geïnstalleerd. Hiertoe is Tein Technology een samenwerking aangegaan met Saab Transpondertech uit Zweden.“De aannemer Saab-Tein VOF is verantwoordelijk voor de levering en het beheer. De werkzaamheden zijn drie fasen uitgevoerd. Eerst is de corridor Rotterdam-Duitsland voorzien van walstations (antennes en apparatuur), vervolgens het traject Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen en in 2013 volgde tot slot het overige deel van Nederland. Eind 2013 is het werk afgerond.”

In totaal zijn circa 45 stations over heel Nederland – de zogenaamde AIS-Walinfrastructuur geplaatst. Alle gegevens worden centraal verwerkt. De servers staan geplaatst in een van de Rijkswaterstaat Datacenters. Het beheer wordt door Tein Technology gevoerd, zowel het technisch beheer als ook het applicatiebeheer. Dit volgens ITIL procedures.

BNP Paribas
Leo Boonstra, Head Information Technology bij BNP Paribas Amsterdam, koos voor Tein Technology omdat zij het beste platform
voor convergente telecommunicatietoepassingen aanbieden. Tein Technology kreeg de opdracht de best-in-class oplossing aan te leveren – het meest vooruitstrevende en flexibele tradingplatform die de integratie realiseert van spraak- en videocommunicatie, e-mail en onmiddellijke berichtgeving. Dit nieuwe platform, met op IP en SIP gebaseerde architectuur en standaard interfaces, is met succes geïmplementeerd.

Gemeente Aalst
In de gemeente Aalst plaatste Tein Technology 32 nieuwe digitale camera’s die samen met de 15 bestaande analoge camera’s geïntegreerd zijn in het nieuwe CCTV-beheerplatform. Alle beeldinformatie gaat via het stedelijk glasvezelnetwerk naar de centrale meldkamer van het politiecommissariaat.

Politie
Tein Technology heeft een politievoertuig uitgerust met een systeem voor mobiele nummerplaatherkenning (ANPR). Voor meer projecten en een uitgebreide beschrijving kunt u terecht op: www.teintechnology.com

Medewerkers

Het personeel van Tein Technology is hoog gekwalificeerd en wordt intern en extern opgeleid en op de hoogte gehouden van de laatste innovaties. Tein Technology kent weinig verloop waardoor een groot gevoel van saamhorigheid ontstaan is.

Extra services en certificering

De helpdesk is 24/7 bereikbaar voor calamiteiten. Bij specifieke projecten wordt een 24/7 monitoring service aangeboden. Service en duurzaamheid (ISO 9001 en VCA** gecertificeerd) staat bij de organisatie hoog in het vaandel.

Software

Tein Technology houdt de nieuwe ontwikkelingen in zijn vakgebied nauwlettend in de gaten. Nieuwe trends worden direct opgepakt en geïmplementeerd. Ontwikkelingen op gebied van nieuwe software worden in eigen beheer uitgevoerd.

Professor J.M. Bavincklaan 2-4
1183 AT Amstelveen
T 020 3012755
F 020 6611379
Tein Technology

Advertisment ad adsense adlogger