Totaalpakket met korte lijnen

13155 PR BU3 Van Eijk Infra- en Milieutechniek BV

Bij van Eijk Leiden geen ambtenarenmentaliteit. Als het niet rechtsom gaat, dan linksom. “We zeggen in principe nooit nee tegen een opdrachtgever”, meent directeur Gerard Kulker, divisie van Eijk Infra- en Milieutechniek. “Wanneer problemen zich voordoen, dan zoeken we samen naar een oplossing.”

Het bedrijf bestaat uit drie werkmaatschappijen: van Eijk Infra- en Milieutechniek, van Eijk Sloopwerken en van Eijk Asbestos Removal Service. Uiteraard kun je alle drie de bedrijven apart inhuren, maar de kracht ligt juist bij het totaalpakket wat zij gezamenlijk aanbieden. Voor zowel asbest- en bodemsanering, sloop als het bouwrijp maken van de grond kunnen overheidssinstellingen, woningbouwverenigingen, vastgoedontwikkelaars, zorginstellingen et cetera bij van Eijk terecht.

Van Eijk werkt met veel succes aan de nieuwe norm van aanbestedingen: de EMVI. Bij deze vorm wordt er gekeken naar de prijs/kwaliteitverhouding en niet meer alleen naar de prijs. Dat vergt uiteraard meer van de organisatie aangezien zij nu beter moeten anticiperen op de wensen van de opdrachtgever. Omgevingsmanagement, CO2 ladder en social return spelen hierbij een grote rol. Een voorbeeld van een gewonnen EMVI is het revitaliseren van het Leidse woonwagenkamp aan het Trekvaartplein. Dit project loopt nog tot en met 2017 en gedurende deze periode gaat van Eijk het hele kamp in fases vernieuwen en beter inrichten. Dit in goede samenwerking met gemeenten en de bewoners. Tot en met de bouwvak van deze zomer zijn ze ook druk met het herinrichten van het Haagwegkwartier. Het hele ­project – riolering, bestrating, groenvoorziening – is door van Eijk eveneens aangenomen in Leiden.

Dat er ook aan het milieu gedacht wordt ziet men in de behaalde certificaten. Van Eijk is terecht in het bezit van VCA**, Iso 9001 en 14001. Ook SC 530 Procescertificaat Asbestverwijdering, SVMS007 Systeemcertificaat Veilig en Milieukundig Slopen, BTR versie 2004/04, SIKB7001 Procescertificaat Uitvoering van (water) bodemsaneringen staan op het conto van het bedrijf geschreven. Ze kunnen tevens buiten de landsgrenzen aan de slag, aangezien ze het certificaat voor erkenning asbestsloop/verwijdering België ook in huis hebben. Kortom, van Eijk is niet alleen sterk in de regio, maar ook daarbuiten.

Admiraal Helfrichweg 11
2315 VC Leiden
T 0715223791
F 0715212952
info@vaneijkleiden.nl
www.vaneijkleiden.nl

Advertisment ad adsense adlogger