Van hoog risico naar laag risico

Acta Trio

Actatrio is onder meer specialist op het gebied van het leveren van de juiste materialen voor asbestsanering. Het in Zeewolde gestationeerde bedrijf is al jaren een begrip in de branche en brengt met de introductie van VeiligAsbestVrij B.V. de FoamShield™ methode dichtbij voor innovatieve en geïnteresseerde saneerders.

Traditionele methoden van asbestsanering zijn tijdrovend, duur, kosten veel energie en veroorzaken een grote hoeveelheid aan asbesthoudend afval. En dat is nog niet alles, want het brengt ook een hoog risico voor de werkers, het publiek en de omgeving met zich mee. Met de introductie van FoamShield™ behoren deze nadelen tot de verleden tijd. FoamShield™ biedt 100% biologisch afbreekbare producten, waarmee asbest veilig en efficiënt verwijderd kan worden. Het is niet schadelijk voor de omgeving en de tijdsduur om het asbest te verwijderen wordt verkort.

Sneller en efficiënter

Dat asbestsanering inderdaad sneller en efficiënter is met Foam­Shield™ heeft zich bewezen in de sanering van de L-flat in Zeist. Het saneren van de flat zou meerdere jaren duren met de standaard procedure, maar dankzij FoamShield™ werd dit project in een paar maanden grotendeels geklaard. Hetzelfde geldt voor het project Kanaleneiland in Utrecht. De doorlooptijd is aanmerkelijk terug gebracht met het bijkomende voordeel dat de bewoners hun woning niet uit hoeven. Sterker nog, in sommige gevallen biedt FoamShield™ oplossingen die met de traditionele techniek nagenoeg onmogelijk zijn. Bij de sloop van een 170 meter hoge schoorsteen van een elektriciteitscentrale werd asbestsanering van de 150 bandjes om de binnenpijp eenvoudigweg mogelijk gemaakt dankzij FoamShield™. ­Werken volgens de standaard methode was hier gewoon geen optie.

Hoe werkt het?

Maar hoe werkt deze techniek nu precies? Het gaat in de basis om een fysisch-chemisch proces ontwikkeld door onderzoekers aan de University van Georgia. Het FoamShield™ product wordt op het gehele oppervlak van de asbestbron als schuim aangebracht. Er wordt geschuimd tot de bron niet meer opneemt en het materiaal tot in de kern geïmpregneerd is. De asbestvezels worden vol­ledig bevochtigd en ingekapseld, waardoor de vezels gebonden ­worden. Dit voorkomt dat de vezels tijdens het verwijderingsproces kunnen ontsnappen. De praktijk heeft dit herhaaldelijk aan de hand van PAS-metingen bevestigd. Het reduceert de eindschoonmaak tot een
eenvoudige reiniging.

VeilgAsbestVrij B.V. verzorgt projectondersteuning in de praktijk. Saneerders kunnen de nieuwe saneringsmethode zo uitproberen en hun medewerkers laten wennen aan de nieuwe manier van werken. Onze FoamShield™ operators zijn voorzien van de juiste opleiding en helpen u op weg naar het saneren van de toekomst met Foam­Shield™.

Morseweg 8
3899 BP Zeewolde
T 036-5409294
E info@VeiligAsbestVrij.nl
VeiligAsbestVrij B.V.

Advertisment ad adsense adlogger