194 energiezuinige woningen in Goese Polder

194 energiezuinige woningen in Goese Polder

In de wijk de Goese Polder in het Zeeuwse Goes worden bijna tweehonderd huurwoningen enerziezuinig gerenoveerd.

De 194 eengezinswoningen worden volgens de NOM-ready aanpak gerenoveerd

De bewoners zijn thuis tijdens het aanbrengen van de nieuwe isolerende schil – efficiënt en met korte doorlooptijd. In het renovatieproject speelt Built4U, een partnerverband waar Van Dillen Bouwgroep onderdeel van is, een belangrijke rol. De gerenoveerde woningen worden gerealiseerd door Bouwbedrijf Joziasse volgens de NOM-ready (‘Nul op de meter’) aanpak.

Luchtdichtheid

De 194 eengezinswoningen in de wijk Goese Polder worden volgens de NOM-ready (‘Nul op de meter’) aanpak gerenoveerd. Dit betekent dat het verduurzamen van woningen stap voor stap wordt benaderd om onnodig hoge investeringen te voorkomen.

Bij dit specifieke renovatieproject in Zeeland is ervoor gekozen om de woningen te isoleren door nieuwe voorzetgevels te plaatsen, comfortventilatie aan te brengen en de daken te voorzien van geïntegreerde PV panelen en van buitenaf te isoleren. Zo zijn de woningen niet alleen duurzamer, maar hebben ze ook een volledig nieuw uiterlijk gekregen.

De bewoners kunnen tijdens de renovatie in hun huis blijven wonen. Na de renovatie valt vooral de zeer gunstige luchtdichtheid op. Het streven was om een luchtdichtheidswaarde van 0,4 te behalen, maar bij de oplevering van de eerste woningen bleek zelfs een waarde van 0,27 gerealiseerd.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Verduurzaming van de keten

Bij het renoveren van de 194 huurwoningen in de wijk Goese Polder werkt Van Dillen Bouwgroep samen met diverse partijen. De samenwerking begon toen het Vlissingse bouwbedrijf Joziasse B.V. de renovatieopdracht kreeg van Beveland Wonen en in de voorbereidende fase contact opnam met Built4U, waar Van Dillen Bouwgroep onderdeel van is.

Built4U staat voor een verduurzamingsmethode waarbij woningen van buitenaf worden ingepakt. Zo zorgt het installeren van nieuwe gevels er voor dat de woningen beter zijn geïsoleerd.

De Built4U-methodiek is opgesteld door verschillende partners, waarbij Van Dillen Bouwgroep verantwoordelijk is voor de uitvoering. Bij dit specifieke project heeft het Culemborge bouwbedrijf een rol gespeeld in de levering van de gevelelementen via Prefabfabriek Culemborg. Andere betrokken partners zijn Kingspan Unidek, Trecodome en The Source. Bouwbedrijf Joziasse realiseert het renovatieproject, samen met de partners, onder begeleiding van vastgoedadviseur Marsaki.

Meer info: Built4U

Advertisment ad adsense adlogger