Beter Label Project, 111 sociale huurwoningen in Diemen

Beter Label Project - 111 sociale huurwoningen in Diemen

In opdracht van Woningstichting Rochdale verduurzaamt BAM Wonen 111 sociale huurwoningen in Diemen. Het gaat om vier verschillende woningtypen in de wijk Spoorzicht.

Rochdale maakt haar bestaande woningvoorraad energiezuiniger in ‘Beter label projecten’

42 woningen dateren uit de jaren dertig en 69 woningen dateren uit de jaren vijftig. De verduurzaming brengt het gemiddelde energielabel van alle woningtypes van D naar een energiezuinig label A.

Na de werkzaamheden ervaren bewoners meer wooncomfort en besparen zij op hun energieverbruik en CO2-uitstoot. De jaarlijkse gasbesparing bedraagt circa 127.650 m3 en de verduurzaming resulteert in een CO2-reductie van meer dan 252.183 kilogram per jaar.

Energielasten

Rochdale maakt haar bestaande woningvoorraad energiezuiniger in zogenaamde ‘Beter label projecten’. BAM Wonen is een van de betrokken ketenpartners. In elk ‘Beter label project’ worden energetische en onderhoudsmaatregelen gecombineerd uitgevoerd.

Projectdoelstellingen zijn het verbeteren van het energielabel, het verlagen van de CO2-uitstoot, het verhogen van het wooncomfort en het verlagen van de energielasten.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Maatregelen

In Diemen bestaan de energetische maatregelen uit het aanbrengen van dak- en spouwmuurisolatie. BAM Wonen vervangt het glas door HR++ glas en plaatst nieuwe voordeuren. Alle woningen krijgen een CO2-gestuurd ventilatiesysteem, gecombineerd met nieuwe ventilatieroosters.

Optioneel kunnen bewoners kiezen voor zonnepanelen. De onderhoudswerkzaamheden betreffen het vernieuwen van dakpannen, dakramen en hemelwaterafvoeren en het herstellen of vervangen van dakgoten. Daarnaast herstelt BAM Wonen metselwerk en voert schilderwerk aan voordeurkozijnen uit.

Drones

De technische woningopnames van de 111 woningen heeft BAM Wonen verricht met een drone. Dronetechnologie draagt bij aan een optimaal voorbereidingstraject omdat veel woningdetails digitaal beschikbaar zijn voor alle betrokken partijen. Onder meer schades en gebreken, zoals scheurvorming en kapotte dakpannen, zijn dankzij dronescans snel in kaart gebracht.

Inmiddels heeft ruim 88 procent van de bewoners ingestemd met de verduurzaming. Begin december 2021 start BAM Wonen met de werkzaamheden aan de woningen. De oplevering staat gepland voor eind september 2022.

Lees ook: Woonlastenneutrale renovatie met gegarandeerd laag energieverbruik

Advertisment ad adsense adlogger