Verduurzamen ruim 200 woningen Nijmegen

Wonen Project - verduurzamen 210 woningen in Nijmegen

Woningcorporatie Portaal en BAM Wonen starten met de renovatie en verduurzaming van 210 eengezinswoningen in het complex Schipbeekstraat en omgeving in het Waterkwartier in Nijmegen.

De bewoners van de woningen in Nijmegen gaven aan veel last te hebben van kou, tocht en vocht in de woning

Daarom krijgen hun woningen onder meer nieuwe kozijnen, mechanische ventilatie en spouwmuurisolatie. Dit maakt dat het wooncomfort verbetert, het energieverbruik afneemt en de woonlasten dalen. Dit plan voor de Schipbeekstraat en omgeving is samen met vertegenwoordigers van de bewoners en de gemeente gemaakt en kon rekenen op 81 procent draagvlak.

Coronacrisis

Op verzoek van de vertegenwoordigers van de bewoners in Nijmegen wordt als eerste gestart met werkzaamheden aan de binnenzijde van de woning. De werkzaamheden in de woningen worden uitgevoerd tussen mei 2020 en juni 2021.

BAM Wonen gaat aan de slag met het plaatsen van de nieuwe mechanische ventilatie, vernieuwen van de meterkast en vervangen van een deel van de cv-ketels en, indien van toepassing, douche, toilet en keuken.

De planning van de werkzaamheden gebeurt in goed overleg met de bewoners, rekening houdend met de regels van het RIVM tijdens de coronacrisis. De gezondheid van iedereen staat op de eerste plaats.

Onderhoud

Na de zomer starten de buitenwerkzaamheden. Naast het isoleren van de woningen wordt ook onderhoud aan de woningen uitgevoerd. Het voegwerk wordt hersteld, het metselwerk gereinigd en er wordt een speciale beschermlaag op de gevels aangebracht.

De voordeur en bijbehorend kozijn worden geschilderd. De werkzaamheden aan de gevels worden, in verband met flora en fauna, uitgevoerd tussen september 2020 en juni 2021.

Mussen en vleermuizen

Voor vleermuizen en huismussen worden tijdens de werkzaamheden voorzieningen getroffen. Voor de vleermuizen worden tijdelijke vleermuiskasten in de buurt opgehangen en de gevels krijgen permanente vleermuisvriendelijke huisvesting zodat de vleermuizen in de wijk kunnen blijven.

Om de overlast voor de huismus te compenseren, wordt door BAM Wonen en Woningcorporatie Portaal gebruik gemaakt van enkele mussentillen waarmee het grote aantal huismussen kan worden gehuisvest in de periode dat aan de gevels wordt gewerkt.

Advertisment ad adsense adlogger