Voormalig legermuseum Delft wordt hotel

Voormalig legermuseum Delft wordt hotel

Het Armamentarium te Delft is door het Rijksvastgoedbedrijf voor 1,9 miljoen euro verkocht aan Driestar B.V.. Het gebouw stond leeg nadat het legermuseum dat daar huisde, zich naar Soesterberg verplaatste. De koper heeft plannen een hotel annex restaurant en zalencentrum in het monument te vestigen. Voormalig legermuseum Delft wordt hotel.

Artilleriemagazijn

Het Armamentarium is een van de meest aansprekende gebouwen van al het vastgoed dat het Rijksvastgoedbedrijf momenteel afstoot. Het gebouw stamt uit de zeventiende eeuw en deed destijds dienst als artilleriemagazijn. Er was voor dit monumentale gebouw dan ook sprake van een bijzondere verkoopprocedure, waarbij het Rijksvastgoedbedrijf nauw samenwerkte met de gemeente Delft, zodat potentiële kopers van tevoren wisten wat zij wel en niet met het monumentale complex zouden kunnen doen.

Burgerinitatief

Daarnaast werd op burgerinitiatief een stichting opgericht die actief meegedacht over de te volgen strategie. De uiteindelijke gunning werd bepaald door het Rijksvastgoedbedrijf. Driestar B.V. kreeg de gunning ‘omdat het om een marktconforme prijs gaat en het plan voldoet aan de gestelde voorwaarden’, aldus het Rijksvastgoedbedrijf. Het wijzigen van de bestemming en het verlenen van vergunningen blijft de verantwoordelijkheid van de gemeente. In het realiseren van haar plannen om het Armamentarium te herbestemmen zal Driestar gaan samenwerken met architectenbureau Cepezed uit Delft.

Advertisment ad adsense adlogger