115.000 bezoekers Dag van de Bouw

Dag van de Bouw 2012

Met een forse betonschaar knipte Minister Spies (BZK) op 2 juni jongstleden symbolisch het slot door, dat al veel te lang op de woningmarkt zit. Ze deed dat samen met Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman, om zo de zevende editie van de Dag van de Bouw te openen, dit jaar opnieuw een stralende dag.

Plaats van handeling was zwembad Aquarijn in Alphen aan de Rijn, ofwel een van de 222 bouwprojecten die in totaal ruim 115.000 bezoekers trokken. In hun speeches stonden Spies en Brinkman stil bij de problemen die de sector al te lang ondervindt, als gevolg van de crisis en de bezuinigingen. Minister Spies riep op ‘om de handen ineen te slaan en daarmee de impasse te verbreken. Het belang van de bouwsector is groot, voor zowel de economie als de hele Nederlandse samenleving. Een sector die bovendien qua werkomgeving veel jonge mensen een mooi perspectief biedt.’ Zonder de bouw gaat het niet ‘De Dag van de Bouw is ieder jaar weer een feestelijke dag voor Bouwend Nederland; vandaag kunnen we op 222 plekken fantastische projecten zien, die goede belangstelling trekken. Dat geeft me een blij gevoel. De bouw kan het nog steeds!’, aldus Elco Brinkman. ‘De bouw maakt het, de bouw onderhoudt het; zonder de bouw gaat het niet in Nederland.’
‘Maar hoe onmisbaar de sector ook is, iedereen weet dat het niet goed gaat met de bouw. De economische crisis blijft aanhouden, daar lijdt de bouw het hardst onder – en dus ook heel Nederland. Maar ondanks de teruggang in de productie, die de groei van de hele Nederlandse economie remt, blijft er toch een enorme behoefte bestaan voor de producten en de diensten van de sector. Met nieuwe investeringen zal de bouw opnieuw een economische motor worden. Dat kan, als we investeren in de woningmarkt – vooral voor starters, in wegen en ondergrondse infrastructuur. Veel processen en ontwikkelingen kunnen bovendien vlotter. Dat kost geen geld, dat levert de maatschappij juist snel meer op.’

Dag van de Bouw 2012
Bouwend Nederland kijkt terug op een uiterst plezierig verlopen zevende editie van de Dag van de Bouw. -Verspreid over het land zette de sector in zijn volle breedte z’n hekken open op tal van locaties: woonwijken in aanbouw, kantoorpanden, snel- en provinciale wegen, vaarwegen, ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen, -kerken, restauratieobjecten. Met die grote keus krijgt het publiek een goed beeld hoe belangrijk de sector is, voor ons wonen, werken, verplaatsen, recreëren en milieu. De leden van Bouwend Nederland hadden op deze zaterdag opnieuw veel werk gemaakt van hun openstellingen. Voor de ruim 115.000 bezoekers waren er rondleidingen, demonstraties, imposant materieel, verzorgde catering en attracties. Voor jonge kinderen waren er ook clowns, springkussens en andere activiteiten. Onder de bezoekers bleken twitteraars goed vertegenwoordigd; aan het eind van de middag stond #dagvandebouw in de top 5 van Nederlandse trending topics; in de Amsterdamse lijst zelfs bovenaan.
De Dag van de Bouw is onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’, die Bouwend Nederland samen met haar leden voert. Bouwend Nederland is met 5.000 aangesloten ondernemingen de grootste werkgeversorganisatie in de bouw. De kerntaken van de vereniging zijn belangenbehartiging, brancheontwikkeling en individuele ledenservice.

Lees verder in editie 4-2012

Advertisment ad adsense adlogger