6 redenen om te kiezen voor jaloezieën als raambekleding

raambekleding

Ben je op zoek naar nieuwe raambekleding, maar twijfel je nog tussen gordijnen of jaloezieën? Dan is het verstandig de voordelen van beide typen raambekleding eens naast elkaar te zetten. In dit artikel laten we je de voordelen van jaloezieën zien.

“Het allerfijnste voordeel van deze vorm van raambekleding is dat je wel naar buiten kunt kijken, maar geen inkijk hebt”

1. Ontelbaar veel opties

Ja, bij gordijnen kun je allerlei kanten op qua stoffen, kleuren, prints en lengtes. Maar wist je dat dit bij jaloezieën net zo goed kan? Jaloezieën zijn niet alleen in heel veel verschillende kleuren beschikbaar, maar ook in veel verschillende materialen (pvc, hout, aluminium, bamboe, noem maar op!), diktes en ladderbanden. En ja, dat heeft allemaal meer invloed op de uitstraling dan je denkt!

2. Natuurlijke lichtinval

Ook fijn: de horizontale lamellen zorgen voor een prachtige natuurlijke lichtinval die gemakkelijk te regelen is. Wanneer je de lamellen naar boven richt weerkaatst het licht via het plafond, wat voor een natuurlijke en egale verlichting zorgt. Zo voorkom je dus ook dat de zon in je ogen of op de tv schijnt.

3. Makkelijk schoon te maken

Goed, je hoort mensen vaak zeggen dat jaloezieën echte stofvangers zijn. Maar in feite vangt alles in je huis stof op. Alleen het fijne aan jaloezieën is tenminste dat het relatief gemakkelijk schoon te maken is met een plumeau, of een speciale jaloezieënstoffer. Het is hoe dan ook geval veel minder gedoe dan de gordijnen eraf halen, ze wassen, drogen én strijken! Daarnaast is het stiekem best fijn om wat meer zicht te hebben op de hygiëne van je jaloezieën, want bij gordijnen heb je af en toe werkelijk geen idee hoe vies die eigenlijk zijn …

4. Isolerende werking

Daarnaast hebben jaloezieën ook een fijne isolerende werking. Oftewel: het houdt de warmte in de winter binnen en in de zomer blijft het binnen lekker koel. Voor het beste warmte werende resultaat kun je overigens het beste aluminium jaloezieën kiezen.

5. Past in elk interieur

Ondanks dat jaloezieën een vrij strakke uitstraling hebben past het evengoed in elk interieur. Van landelijk tot modern, en van industrieel tot eclectisch… Dit komt onder andere doordat je de jaloezieën geheel naar eigen smaak kunt samenstellen qua kleur, materiaal en dikte.

6. Geen inkijk, wel uitkijk

Het allerfijnste voordeel aan jaloezieën is wat ons betreft het feit dat je wel lekker naar buiten kunt kijken, maar dat je van buitenaf geen inkijk hebt. Mits je de lamellen in de juiste stand zet natuurlijk!

Foto: Michael Cox – Unsplashh

Advertisment ad adsense adlogger