App-wedstrijd voor ontwikkelen van banenapp

app-wedstrijd

Om jongeren dichter bij een baan te brengen is er door minister Bussenmaker een app-wedstrijd uitgezet. De app-wedstrijd moet een match maken tussen vraag en aanbod van banen voor jongeren verbeteren.

Van alle inzendingen worden eerst vijf prototypes uitgekozen. De teams mogen de prototypes dan uitwerken. Als hoofdprijs is er een prijzenpot van 20.000 euro beschikbaar.

De Challenge School & Toekomst

Honderdduizenden jongeren zijn jaarlijks op zoek naar een stageplek of baan. Aan de andere kant zijn bedrijven op zoek naar talentvolle jongeren. Veel bedrijven en organisaties proberen via hun websites en apps vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. De Challenge School & Toekomst daagt jongeren nu zelf uit om op basis van open data zelf een app te ontwikkelen die deze match verbetert. Dit sluit aan bij de trend om meer met open data te doen. De jongeren ontwikkelen apps waarmee studenten het aanbod aan stageplekken kunnen inzien, apps om te solliciteren naar leerbanen en vacature-apps voor afgestudeerden. Het ministerie van OCW wil met deze wedstrijd professionele toepassingen op basis van open data, voor mobiele telefoons, tablets of het web belonen.

Investeren in jongeren

Minister Jet Bussenmaker: “We zien dat steeds meer bedrijven zich realiseren dat een investering in jongeren, een investering is in de toekomst van hun bedrijf. Het is zaak dat we jongeren en een baan nog beter bij elkaar brengen op een manier die aansluit bij jongeren zelf. Deze wedstrijd is niet alleen leerzaam voor de jonge app ontwikkelaars, maar levert straks ook nog een bruikbaar product op waar heel veel jongeren van kunnen profiteren. Deze Challenge daagt jongeren uit hun ondernemerschap en creativiteit te laten zien en stimuleert het gebruik van open data.”

Jury

Een professionele jury onder voorzitterschap van Mirjam Sterk, ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid, selecteert uit alle inzendingen vijf finalisten.

Advertisment ad adsense adlogger