Heijmans bouwt nieuwe achtbaan Efteling

Nieuwe achtbaan in de Efteling wordt gebouwd door Heijmans

Ook in de Efteling wordt weer gebouwd. Het hoogste punt van de nieuwe attractie Baron 1898 is bereikt. In precies zes maanden tijd verrees op de bouwplaats middenin de Efteling een stationsgebouw van 95 ton staal en ongeveer 300.000 bakstenen, een 22 meter hoge schoorsteen, een enorme tunnelbak van 40 meter lengte, 8 meter breedte en 10 meter diepte en de 35 ton zware, iconische schachttoren waar circa 6000 bouten in verwerkt zijn.

Hoogste punt

Na het inhijsen van de steile lift en het plaatsen van het 28 ton zware bordes op de schachttoren eerder deze week, werd vanmiddag het bereiken van het hoogste punt gevierd. Uitvoerder van het project namens de Efteling, Henk Schellekens, plaatste symbolisch de vlag op 30 meter hoogte.

Nieuwe achtbaan in de Efteling krijgt mijnthema

De achtbaan heeft een mijnthema met een bijzonder uiterlijk gebaseerd op de gloriedagen uit de geschiedenis van de mijnbouw. Bezoekers maken vanaf aankomende zomer een 37,5 meter vrije val waarbij ze met 90 kilometer per uur een mijnschacht induiken. Kosten voor de 501 meter lange achtbaan zijn 18 miljoen euro.

Uitvoerders

Heijmans bouwt naast hoofdaannemer Efteling en achtbaanbouwer B&M, samen met Hoppenbrouwers, Gubbels, BOM Engineering, Brouwers Groenaannemers en Jos van den Bersselaar Constructie BV de attractie in de Efteling. Heijmans is verantwoordelijk de bouwkundige werkzaamheden inclusief een unieke, oude gemetselde schoorsteen van 22 meter hoog.

Advertisment ad adsense adlogger