Bouwend Nederland organiseert Bouwtafels

Bouwend Nederland organiseert 'Bouwtafels'

Bouwend Nederland houdt in veel provincies Bouwtafels, in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015. Aan de Bouwtafel gaan kandidaat-statenleden in gesprek met leden van Bouwend Nederland, over oplossingen voor de woningmarkt en investeringen in infrastructuur.

Dat zijn thema’s die per provincie verschillen, maar duidelijk is wel dat er op veel plaatsen fors gebouwd en geïnvesteerd moet worden.

Voorzitter schuift aan

Voorzitter Maxime Verhagen is bij diverse Bouwtafels aanwezig. Hij ziet grote vraagstukken op waterveiligheid, duurzaamheid en in diverse provincies zeker ook een toekomstig woningtekort: “In 2020 zullen er honderdduizenden woningen te weinig zijn.” Ook zorg en bedrijvigheid komt aan bod, met daarbij steeds de vraag ‘Hoe kan Bouwend Nederland die provinciale taak samen met de provinciale staten invullen?’

Dialoog

De gesprekken worden gehouden aan de hand van onze analyses van verkiezingsprogramma’s en EIB-provincierapporten die nu gereed komen. Met de bouwtafels wordt belangrijke stap gezet in de dialoog tussen bouw- en infra-ondernemers en aankomende provinciebestuurders.

Agenda

In februari was er al een Bouwtafel in Drenthe, op 2 maart volgde Zuid-Holland. Op 4 maart organiseerde Bouwend Nederland bijeenkomsten in Noord-Brabant en Overijssel, een dag later ook in Flevoland. Volgende week is de beurt aan Noord-Holland (9 maart), Utrecht en Gelderland (beide 10 maart), terwijl er op 11 maart in Limburg een Bouwtafel gehouden wordt. Bij veel Bouwtafels zijn media aanwezig.

Advertisment ad adsense adlogger