Bouwomzet stijgt voor tiende maand op rij

Bouwomzet stijgt voor tiende maand op rij

De omzetstijging in de bouw zet zich door. Over de maand juli is de omzet in de bouwnijverheid vijf procent gestegen ten opzichte van juli 2014. De maand juli was de eerste maand waarin het tijdelijk verlaagde btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen niet meer geldig was.

Stabiele stijging

Het CBS maakte woensdag bekend dat in juni was de bouwomzet 23 procent hoger dan een jaar eerder. De toename in juli was dus beduidend lager, wat vooral verklaard wordt door de afschaffing van de verlaagde btw. Het lijkt erop dat veel opdrachtgevers gebruik hebben gemaakt van de laatste mogelijkheid om het verlaagde btw-tarief door te heffen. De maanden april (1,6&) en mai (3,1%) kenden in 2015 namelijk een nog kleinere stijging dan juli.

Grond- water- en wegenbouw scoort

Bouwers van woningen en bedrijfsgebouwen boekten in juli een omzetstijging van 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook de omzet van afwerkingsbedrijven als schilders, stukadoors en timmerbedrijven steeg, met 5,7 procent. Installatiebedrijven zagen hun omzet daarentegen met 1,6 procent afnemen. De bedrijven actief in de grond-, water- en wegenbouw realiseerden met een stijging van 8,3 procent de hoogste omzetgroei in de bouw.

Advertisment ad adsense adlogger