SDE-Subsidie voor windmolenpark Wieringermeer

SDE-Subsidie voor Windmolenpark Wieringermeer

Windpark Wieringermeer heeft een SDE-subsidie gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Een belangrijke stap richting uiteindelijke realisatie van het windmolenpark in de kop van Noord-Holland. Na de bouw zal het één van de grootste windparken in Nederland zijn. SDE-Subsidie voor windmolenpark Wieringermeer.

‘De toekenning is een nieuwe en cruciale mijlpaal voor de ontwikkeling van het windpark’, stelt Gerard van Oostveen, projectdirecteur namens Nuon voor het windpark. ‘Met de toekenning zeggen – na eerder dit jaar de vergunningverleners – nu ook de rekenmeesters van de overheid dat Windpark Wieringermeer een waardevolle investering is in duurzame energie.’

Hogere kostprijs

Momenteel ligt de kostprijs van windstroom nog altijd hoger dan die van grijze stroom. SDE-subsidies (Stimulering Duurzame Energieopwekking) vergoeden dit verschil, waardoor windenergie kan concurreren met elektriciteit uit kolen of gas. Begin volgend jaar wordt de uitspraak van de Raad van State over de vergunningen voor het windpark verwacht. Is die uitspraak positief, dan start de aanbesteding van de windmolens. Nuon meldt dat de totale investering voor het windpark ongeveer 500 miljoen zal bedragen. De huidige windmolens worden opgeschaald en in lijnopstelling geplaatst. De initiatiefnemers van het Windpark zijn Nuon, ECN en Windcollectief Wieringermeer, die onder de naam Windkracht Wieringermeer nauw samenwerken met de gemeente Hollands Kroon, de provincie Noord-Holland en het Rijk.

Windmolenpark Netterden-Azewijn

Een ander windmolenpark waar volgende week gestart wordt met de bouw, is de aanleg van zes windmolens voor het windmolenpark Netterden-Azewijn. De Gelderlander meldt dat er bij de aanvang van de bouw, maandag 21 september, van 17.30 tot 19.00 uur er een inloopbijeenkomst is op het windpark met de initiatiefnemers van het park, afgevaardigden van BAM Bouw en Techniek, Yard Energy, AGEM en vertegenwoordigers van beide gemeenten.

Advertisment ad adsense adlogger