Innovatiechallenge Slimme en Gezonde Stad

Innovatiechallenge Slimme en Gezonde Stad

Van student tot ondernemer uitgedaagd om idee te verzinnen

De stad slimmer, gezonder en aangenamer maken. Waar te beginnen? Studenten, ondernemers, universiteiten met een goed idee kunnen zich inschrijven voor de Innovatiechallenge Slimme en Gezonde Stad. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de challenge uitgeschreven en stelt financiering beschikbaar om de drie beste ideeën daadwerkelijk te realiseren.

Slimme en gezonde stad?

Het ministerie daagt universiteiten, hogescholen, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit om creatief uit de hoek te komen. Ook studenten kunnen hun ideeën inzenden. De stad moet slimmer en gezonder. Door luchtkwaliteit te verbeteren, geluidsoverlast te verminderen, of op een andere manier.

Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving woont 74 procent van de Nederlanders in een stedelijke regio. De kwaliteit van de stadsbodem, de stadsnatuur en het stedelijk groen zijn essentieel voor de gezonde slimme stad.

Geldbedrag voor winnaar

De uiteindelijke winnaar ontvangt 15.000 euro om het idee verder te ontwikkelen. De nummers 2 en 3 ontvangen een bedrag van 10.000 euro. De finalisten kunnen hun idee presenteren op donderdagmiddag 26 november 2015. Inschrijven is mogelijk tot en met 30 oktober en kan via rijksoverheid.nl

Innovatiechallenge Slimme en Gezonde Stad. Zie ook: Slimme gebouwen in smart cities.

Advertisment ad adsense adlogger