Bouwzone Renovatiebeurs focust op renovatieoplossingen

Bouwzone Renovatiebeurs

Afzonderlijke stands ontbreken tijdens de eerste Bouwzone Renovatiebeurs. In plaats daarvan staan de bouwdelen fundering, vloer, gevel, dak en afbouwcentraal op de beursvloer. Per bouwdeel presenteren de verschillende leveranciers gezamenlijk een totaaloplossing voor de betreffende renovatietoepassing. Bezoekers kunnen dus daadwerkelijk een kijkje nemen onder het dak of in de kruipruimte en praktische oplossingen voor isolatie en vochtregulatie ontdekken. Oplossingsgericht, praktisch en interactief zijn kenmerkend voor deze Renovatiebeurs 2.0, die plaatsvindt van 11 t/m 13 september in de Expo in Houten.

Deze vernieuwende insteek maakt het voor bezoekers direct inzichtelijk hoe een combinatie van producten van diverse leveranciers per bouwdeel resulteert in een praktische renovatieoplossing. Naast de bouwdelen zijn luchtdicht renoveren, innovatieve renovatieproducten en gezond en veilig renoveren drie overkoepelende thema’s die als een rode draad door de beurs lopen. Ruim zestig bedrijven bundelen tijdens deze beurs hun krachten. Zij verzorgen onder andere demonstraties, maar bezoekers kunnen producten ook zelf uitproberen en verschillen ervaren. Dat maakt deze gratis toegankelijke beurs interessant voor aannemers, ZZP’ers, klusbedrijven en renovatiespecialisten. Hier www.renovatiebeurs2014.nl alle informatie over de beurs en de deelnemerslijst.

De Bouwzone Renovatiebeurs is een initiatief van CRH Bouwmaterialen en wordt mede mogelijk gemaakt door Bakker Nijboer, BBN Bouwmaterialen, De Boo, Erven Feenstra, BMN, Stoel Van Klaveren, Van Neerbos, Van Buren, NVB Ubbens en Timo.nl.

Eindverwerker centraal

De deelnemende exposanten zijn voorafgaand aan de beurs al zeer enthousiast over de gekozen opzet. “De Bouwzone Renovatiebeurs is een praktijkgerichte beurs, die klantgericht is ingedeeld. Anders dan bij andere beurzen, staat het belang van de verwerker voorop”, aldus Yvette Janssen, marketing manager bij Ubbink. “De bezoeker kan de toepassing direct bekijken en een keuze maken uit meerdere gelijkwaardige oplossingen. Deze zijn gegroepeerd per specialisatie, waardoor de beursvloer geen leverancierseilandjes kent maar totaaloplossingen per segment biedt.”

“Dit concept is totaal toegewijd aan de eindverwerker. Voor ons is dat een kans om gebruikers adequaat en direct te informeren in een tijd waarin informatiestromen via veel verschillende kanalen lopen”, vult Frosina Dzemov aan, verantwoordelijk voor Marketing and Communications bij Meuwissen Bouwprodukten. “Afzonderlijke producten zijn belangrijk, maar eindverwerkers zoeken totaaloplossingen. De Bouwzone Renovatiebeurs geeft alle deelnemende leveranciers een platform om nieuwe┬á technologie├źn in aansprekende totaaloplossingen te presenteren.”

Praktische informatie

De Bouwzone Renovatiebeurs vindt plaats van donderdag 11 t/m zaterdag 13 september in Expo Houten. De beurs is op donderdag geopend van 14.00 tot 21.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Gratis toegangskaarten kunnen besteld worden via de website. De beursorganisatie stelt voor iedere vijftigste voorregistratie een gratis slipcursus op het beursterrein beschikbaar.

Advertisment ad adsense adlogger