Buyer Group Circulaire Viaducten van start

Buyer Group Circulaire Viaducten van start

Rijkswaterstaat start samen met PIANOo een Buyer Group Circulaire Viaducten. Hierin verkennen Rijkswaterstaat en andere publieke opdrachtgevers hoe zij circulaire viaducten het beste kunnen inkopen. Partijen gaan op deze manier verder met de transitie die is ingezet door de SBIR Circulaire Viaducten.

De focus ligt in de Buyer Group Circulaire Viaducten op het terugdringen van schadelijke emissies zoals CO2 en op circulair grondstoffenverbruik

De Buyer Group gaat officieel van start tijdens het Buyer Group Festival, op 7 september 2021. Publieke opdrachtgevers die willen aansluiten zijn welkom en kunnen zich aanmelden.

Verkenning

Met de Buyer Group Circulaire Viaducten gaat Rijkswaterstaat samen met andere publieke opdrachtgevers verkennen hoe zij circulaire viaducten het beste kunnen inkopen. Bij deze verkenning worden nadrukkelijk ook marktpartijen betrokken. Zo werken we aan een goede aansluiting tussen vraag en aanbod en de beste manier van aanbesteden.

De deelnemende opdrachtgevers gaan vervolgens deze werkwijze implementeren in hun aanbestedingspraktijk. Op deze manier wil de Buyer Group marktpartijen stimuleren om circulaire oplossingen aan te bieden, die passen bij een concrete en breed gedragen behoefte van deelnemende opdrachtgevers, zoals bij de Vervangings- en Renovatieopgave.

De focus ligt hierbij op het terugdringen van schadelijke emissies zoals CO2, circulair grondstoffenverbruik en het realiseren van sociale doelen. Met een gezamenlijke ambitie wil de Buyer Group de impact op de circulaire transitie vergroten.

Lees ook: Lees ook: Eerste circulaire viaduct van Nederland.

Expositie circulaire viaducten

Tijdens het speciale Buyer Group Festival, op 7 september 2021, gaat de Buyer Group Circulaire Viaducten officieel van start. Bij de start organiseert de Buyer Group een expositie over de Strategic Business Innovation Research (SBIR) Circulaire Viaducten. Bij deze SBIR van Rijkswaterstaat ontwikkelen op dit moment drie geselecteerde partijen een prototype van een circulair viaduct.

Voor de expositie worden alle 32 deelnemers van de SBIR uitgenodigd om hun visie op een circulair viaduct te presenteren. Op deze manier krijgt de SBIR een naadloos vervolg. Na de ontwikkeling van concepten gaat de Buyer Group verder met het vormgeven van een optimaal aanbestedingsproces, om zo daadwerkelijk Circulaire Viaducten te realiseren.

Meer informatie: Buyer Group

Advertisment ad adsense adlogger