CrossRoads subsidie voor samenwerking Belgisch-Nederlands MKB

CrossRoads subsidie voor samenwerking Belgisch-Nederlands MKB

Kleine en middelgrote MKB-ondernemingen die over de grens van Nederland en Vlaanderen heen innoveren en samenwerken, kunnen nog tot 13 oktober 2023 de CrossRoads subsidie aanvragen. Ook bouw-, infra- en techniekondernemingen komen in aanmerking als ze binnen de criteria* over de Belgisch-Nederlandse grens samenwerken.

“Het CrossRoads project subsidieert product- en procesinnovaties die bijdragen aan maatschappelijke transitieprioriteiten en het totale subsidiebudget is 2.500.000 euro”

Ook bouw-, infra- en techniekondernemingen komen in aanmerking voor de subsidie als ze binnen de criteria* over de Belgisch-Nederlandse grens samenwerken Heeft u een innovatief en haalbaar projectidee gericht op een van de bovengenoemde criteria en wilt u over de landsgrenzen samenwerken met andere bedrijven? Lees dan hieronder meer over de mogelijkheden voor CrossRoads subsidie.

Vereisten, bedragen en mogelijkheden rond de subsidie

Elk samenwerkingsproject omvat minstens een Vlaamse KMO’er en een Zuid-Nederlandse MKB’er. Ook kennisinstellingen kunnen zich bij een consortium aansluiten, maar zij kunnen geen subsidie ontvangen. De voorziene innovatietrajecten lopen tot twee jaar, met een maximaal toegekende subsidie van 250.000 euro, hetgeen 50 procent van de totale subsidiabele kosten omvat.

Het totale subsidiebudget voor nu is 2.500.000 euro. Na sluiting van het e-loket worden de ingediende innovatieprojecten met elkaar vergeleken op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria, vervolgens wordt subsidie toegekend aan de hoogst scorende projecten tot het totale subsidiebudget is uitgeput.

Info, aanvragen en advies

CrossRoads Vlaanderen-Nederland is een project binnen het Europese programma Interreg en stimuleert samenwerking tussen Vlaamse en Zuid-Nederlandse MKB’ers. Het project subsidieert product- en procesinnovaties die bijdragen aan maatschappelijke transitieprioriteiten, zoals duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheidszorg.

Een aanvraag voor CrossRoads kan gedaan worden via Interreg Vlaanderen-Nederland.

Voor nader advies en ondersteuning, of hulp bij het vinden van de juiste samenwerkingspartner, kunt u terecht bij: InnovationQuarter, LIOF, Impuls Zeeland, REWIN, BOM en VLAIO Team bedrijfstrajecten.

*Zoals duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheidszorg.
CrossRoads Vlaanderen-Nederland

CrossRoads subsidie voor samenwerking over de Belgisch-Nederlandse grens. Lees ook over de samenwerkingsmogelijkheden voor de bouw, infra en techniek rond de Duits-Nederlandse grens:
Healthy Building Movement modelregio DE-NL uitgebouwd.

Advertisment ad adsense adlogger